Urbanisme

Denuncien Urbanisme de Girona pel Pla de Vidreres

Els naturalistes han portat l'organisme al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè “frena” l'execució d'una sentència que obliga a anul·lar un polígon de 56 hectàrees

L'Associació Naturalistes de Girona (ANG) i la Plataforma Salvem el Pla de Vidreres han denunciat la comissió provincial d'Urbanisme de Girona davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè consideren que està frenant l'execució d'una sentència que obliga l'Ajuntament de Vidreres (Selva) a tirar enrere un polígon projectat d'unes 56 hectàrees al Pla de Vidreres.

En concret, els naturalistes fan referència a la sentència del Tribunal Suprem del 8 de novembre del 2011 que obliga a la desclassificació del sectors SUS-10 de Vidreres (on hi ha el polígon) i a la seva reclassificació com a sòl no urbanitzable, i denuncien que hi ha un “incompliment reiterat” d'aquesta sentència.

L'Ajuntament rectifica

Fa més d'un any l'Ajuntament de Vidreres va iniciar la tramitació d'una modificació puntual del pla general d'ordenació urbana, a fi d'executar la sentència del Tribunal Suprem per la qual tot l'àmbit anomenat SUS-10 (on hi ha Liberto) havia de ser reclassificat a sòl no urbanitzable. Un cop elaborats els informes pertinents i havent respost a les al·legacions formulades pels promotors del polígon industrial, tot refermant l'obligatorietat de l'Ajuntament d'executar la sentència, l'expedient va passar a mans de la comissió provincial d'Urbanisme de Girona. Durant tres sessions consecutives de manera incomprensible l'expedient del Pla de Vidreres ha quedat sobre la taula a la comissió d'Urbanisme, segons denuncien les dues associacions naturalistes. Davant d'aquestes circumstàncies les dues entitats han formulat una denúncia al TSJC per reclamar l'execució forçosa de la sentència.

Segons les dues entitats, la comissió d'Urbanisme està fent allargar el procediment perquè té negociacions amb els promotors del polígon amb la finalitat de trobar una sortida beneficiosa per a aquests, “malgrat que això signifiqui obviar la sentència del Tribunal Suprem”.

La defensa del Pla de Vidreres es va iniciar l'any 2000. Els col·lectius darrere d'aquesta campanya confien que catorze anys després “prevalgui l'estat de dret” en la resolució.

Un any de retard i d'amenaces

“En l'última comissió van demanar que l'Ajuntament estudiés altres opcions, quan hi ha una sentència molt clara que diu que s'ha de desqualificar”, va explicar ahir el regidor de Vidreres Som Tots Eduard Adrobau. Els naturalistes denuncien que Urbanisme “amenaça” que l'aprovació de la modificació podria significar “importants indemnitzacions”, “quan, en realitat, com a molt s'hauria de rescabalar del cost de redacció del pla del polígon”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia