Urbanisme

La retirada dels pous de l'ACA de Blanes, a licitació

L'Agència Catalana de l'Aigua ha tret a licitació el contracte d'obres per treure els pous de la platja de s'Abanell per un cost màxim de 494.000 euros més IVA

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha fet pública la licitació d'un contracte d'obres destinat a desmantellar els antics pous de captació de la dessalinitzadora de la Tordera, ubicats al tram final de la platja de s'Abanell de Blanes, i també al terme municipal de Malgrat de Mar. Les empreses interessades disposen d'un termini per presentar ofertes que finalitza el 3 de juliol.

Els treballs, pressupostats amb un import màxim de 494.000 euros (més IVA) tindran un termini d'execució de tres mesos i començaran, previsiblement, a la tardor. La dessalinitzadora de la Tordera va ser ampliada durant el 2010, fent possible que es dupliqués la seva capacitat de producció, i també es va habilitar una nova captació d'aigua.

Aquesta agafa el recurs a través d'una conducció que situa el punt de captació a centenars de metres mar endins i a una certa profunditat, amb l'objectiu d'evitar danys en cas de temporals. Els pous que es pretenen desmantellar amb la licitació d'aquest contracte són els antics pous de captació de la dessalinitzadora, que estaven a primera línia de costa.

L'ACA ja va avançar a finals de l'any passat que durant aquest any desmantellaria els pous de la Tordera, aconseguint fer realitat, després de molts anys, una vella reivindicació del municipi. Fa uns mesos, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va confirmar que les obres es preveien aviat però que es va decidir que es portessin a terme després de l'estiu per no afectar la temporada turística.

Reparació de la rambla

Per altra banda, l'Ajuntament de Blanes, a través de l'empresa mixta Aigües de Blanes SA, també té pendents les obres de reparació de la riera de la rambla Joaquim Ruyra. L'octubre del 2011 el calaix soterrani que passa per sota de la Rambla Joaquim Ruyra va esquerdar-se a causa de les pluges i va provocar danys en un edifici pròxim que va haver de ser desallotjat. Les obres de reparació tenen un pressupost màxim d'execució d'1.146.079,46 euros, i es van treure a licitació a finals del mes passat. L'objectiu dels treballs és que un cop s'hagi fet la reparació dels danys estructurals que es van detectar al calaix de la riera l'octubre de l'any 2011, es pugui tornar a obrir el trànsit. La part malmesa del calaix és en una part del tram nord de la rambla Joaquim Ruyra, comprès entre el carrer Tordera i la plaça Solidaritat. La circulació en aquesta zona es va tallar per més seguretat.

LA XIFRA

494.000
euros
més IVA és l'import màxim de les obres que s'han de dur a terme per retirar els pous.

LA DATA

03.07.14
És el dia límit
que les empreses interessades en els treballs poden presentar ofertes.

LA FRASE

Els treballs començaran passat l'estiu per no interferir en la temporada turística
Josep Marigó
alcalde de blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia