Urbanisme

Banyoles rebaixa les previsions de creixement de la ciutat a mitjan termini

El pla local d'habitatge definitiu preveu la construcció de 17 habitatges anuals, mentre que en el projecte inicial, de fa dos anys, se'n preveien fer 77

L'Ajuntament de Banyoles acaba d'aprovar definitivament el pla local d'habitatge, un document que ha de ser de molta utilitat en l'elaboració del nou pla general ja que s'hi reflecteix la situació actual quant a habitatge i se'n fan unes previsions a mitjan termini. En comparació amb el projecte del pla que es va presentar al desembre del 2012 –i que tenia de referència dades de fins al 2010– el pla definitiu rebaixa de manera considerable les expectatives de creixement de la ciutat: si primer s'hi preveia la construcció de 77 habitatges anuals de mitjana, ara només en preveu fer 17. La rebaixa –va argumentar el regidor Jordi Bosch, Barraca, encarregat de presentar-lo en el ple de dilluns– és deguda a l'estabilització del creixement demogràfic. En aquest sentit, el document es basa en el fet que la població de Banyoles es mantindrà en prop dels 19.500 habitants actuals a curt termini. “Però hem de tenir en compte que no és un pla tancat, que hem de tenir prou cintura per anar-lo adaptant a les circumstàncies del moment”, va puntualitzar el regidor.

En el pla s'assenyala que a la ciutat hi ha uns 800 pisos o cases buits, la qual cosa representa un 7% del total. Aquesta dada permet aclarir la confusió que hi ha hagut fins ara respecte d'aquesta qüestió. Quan l'any passat van començar les reunions per a la redacció del nou pla general, es va parlar d'uns 1.600 habitatges buits.

Vistiplau general

Tots els grups de l'oposició de l'Ajuntament van valorar de manera positiva el pla, per bé que amb matisos. El regidor d'ICV, per exemple, va trobar-hi a faltar mesures per combatre el problema dels desnonaments. Tot i això, no hi va votar en contra sinó que es va abstenir, igual que la CUP. El principal partit de l'oposició, Junts per Banyoles, es va alinear amb l'equip de govern (CiU i un regidor no adscrit) i hi va votar a favor.

LA XIFRA

19.500
habitants
són els que es preveu que tingui Banyoles durant els pròxims anys. És una xifra semblant a l'actual.

Més consultes a l'oficina d'habitatge

En el pla s'hi facilita una dada que il·lustra la transcendència que la qüestió de l'habitatge està tenint a Banyoles: l'oficina d'habitatge (que té abast comarcal) va atendre l'any passat 1.071 consultes, mentre que fins al maig d'aquest any ja en porta 798 i, per tant, es preveu que a final del 2014 se superi amb escreix la xifra de l'any passat. Pràcticament totes les consultes es refereixen a la ciutat de Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia