Urbanisme

Sabadell exigeix la retirada de terres abocades al parc del Nord

Els veïns de la Comissió del Parc del Nord, formada per set entitats veïnals, han obtingut el suport de tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Sabadell per exigir a la Generalitat la retirada de les terres abocades entre els barris de Ca n'Oriac i el Torrent del Capellà, que provenen de les obres de perllongament dels ferrocarrils a la ciutat. El PSC, el partit que governa amb majoria, es va afegir per sorpresa a l'últim ple a una moció impulsada pels veïns amb el suport de la resta de grups municipals.

Al maig la comissió va emprendre una campanya per reclamar la retirada de les terres i el compliment del projecte de construcció del parc del Nord, consensuat fa més de deu anys amb el consistori però aturat a causa de les obres dels ferrocarrils. Un informe de l'Agència Catalana de Residus elaborat l'any 2009 però que no s'ha fet públic fins ara en què s'afirma que les terres estan contaminades i en suggereix el seu tractament ha fet saltar l'alarma entre els veïns i les crítiques de l'oposició a la gestió del govern local, que apostava per redefinir el projecte del parc a la zona dels abocaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.