Urbanisme

Preveuen 956 visitants diaris de mitjana a El Bulli Foundation

En el moment de més afluència, a l'agost, el nombre de visitants pujarà a 1.419

L'estudi ambiental del projecte calcula que un 79% dels desplaçaments es faran amb vehicles privats, cotxes o motos

El restaurant es limitarà al mes de juny amb només un servei diari

L'accés dels visitants a la cala Montjoi, si es concreta El Bulli Foundation promogut per Ferran Adrià a Roses, és un dels punts més sensibles d'aquest projecte. Les previsions de l'equip que ha dissenyat el projecte són que el complex ideat pel millor cuiner del món podria atreure una mitjana anual de 956 visitants diaris.

La xifra, però, varia molt al llarg de l'any i en el moment de més afluència –a l'agost– les previsions són rebre 1.419 visitants diaris, o sigui uns 2.838,7 desplaçaments al dia (tenint en compte els trajectes d'anada i tornada). Aquestes són algunes de les dades que els promotors d'El Bulli Foundation avancen en l'estudi d'impacte ambiental que han redactat i que actualment està en fase d'exposició pública.

Obert vuit mesos l'any

Aquesta avaluació es refereix al moviment generat per la part museística d'El Bulli Foundation, és a dir, l'àrea que serà oberta al públic per ser visitada durant vuit mesos l'any, del març a l'octubre. Les altres activitats que es portaran a terme a la cala Montjoi generaran menys moviments: el centre de creativitat només ocuparà una trentena de persones (personalitats destacades de diferents disciplines artístiques que investigaran en l'àmbit de la creativitat entorn de l'alta gastronomia). Aquest apartat funcionarà tot l'any tret de l'estiu, ja que no serà operatiu del juny a l'agost.

Àpats només al juny

Finalment, la part de restaurant –amb una capacitat per a 50 persones cada dia– es limitarà al mes de juny, amb només un servei diari. Ferran Adrià ja va avançar que la meitat d'aquests àpats seran de pagament i l'altra meitat s'atribuirà gratuïtament per sorteig.

Sumant aquestes diferents activitats, l'estudi preveu que el projecte generarà una mitjana de desplaçaments al dia (anada i tornada) de 1.912,7 i en el mes punta (l'agost) se'n generarien uns 2.998,7.

L'informe considera que aquests moviments serien assumibles perquè “els desplaçaments no es generaran alhora, a causa del fet que tots els desplaçaments tindran una distribució horària que permetrà detectar les puntes de demanda”.

LES XIFRES

2.998
moviments
(entre anada i tornada) es preveuen entre Roses i la cala Montjoi durant el mes punta, l'agost.
374
cotxes
de mitjana cada dia es preveu que passin per la cala Montjoi per accedir a l'espai projectat per Ferran Adrià.
Un pàrquing de 186 places

Una ocupació màxima de 500 persones per hora

Les previsions de l'estudi indiquen que El Bulli Foundation implicarà que uns 374 cotxes de mitjana cada dia passin per la cala Montjoi. En el moment de màxima afluència, a l'agost, aquesta xifra pujaria fins a uns 457 cotxes. Amb aquestes dades a la mà –i tenint en compte que el projecte preveu una ocupació màxima de 500 persones per hora–, es calcula que serà necessari preveure una reserva de 161 places per a turismes i 19 places per a motos. L'estudi de mobilitat conclou que aquest aspecte quedaria resolt amb la creació del futur aparcament públic de cala Montjoi vinculat a l'activitat de la Ciutat de Vacances situada a prop d'El Bulli i on s'encabirien 186 places.

Dos minibusos a l'estiu

Un 79% dels trajectes, amb vehicles privats

Durant els mesos d'estiu, de més afluència, es posarà en funcionament un servei de llançadora entre Roses i la cala Montjoi: dos minibusos amb capacitat per a 20 persones cada un, faran dos viatges (anada i tornada) cada hora. Tot i això, es preveu que aquest transport col·lectiu només representarà un 16% dels moviments i en un 79% dels casos s'utilitzaran vehicles privats (cotxes i motos). La resta de l'any (sense el servei de llançadores), els vehicles privats representen un 95% del transport. Segons les dades de l'estudi de mobilitat presentat, l'accés a peu o en bicicleta fins a la cala Montjoi no variarà al llarg de l'any i només serà utilitzat per un 5% dels visitants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia