Urbanisme

Mútua Terrassa unirà FGC i urgències amb una passera

El ple aprovarà un conveni amb l'entitat perquè millori les connexions dels seus equipaments ubicats al parc de Vallparadís

L'estructura s'ubicarà sota el pont del Passeig, que es restaurarà

Mútua Terrassa té previst millorar les connexions de tots els seus equipaments sanitaris i assistencials ubicats a banda i banda del parc de Vallparadís. I ho farà assumint la construcció d'una passera per a ús exclusiu per als vianants sota la rasant del pont del Passeig, una operació urbanística delicada, ja que es tracta d'un element protegit.

En concret, l'objectiu de Mútua és poder abordar i entrellaçar diversos projectes que durà a terme els anys vinents, ja que d'una banda l'entitat té en ment fer reformes per ampliar la sala de les urgències, que està un nivell per sota de l'entrada principal de l'Hospital Universitari. La nova passera donarà accés al servei d'urgències i connectarà amb la futura estació dels FGC (UPC-Vallparadís) que s'està construint a l'altra banda del parc. Mútua va guanyar el desembre passat la concessió del govern de la Generalitat per a un període de 50 anys dels espais comercials i el pàrquing d'aquest equipament i la seva intenció, com ja va anunciar, és desplaçar-hi a la llarga el trànsit de pacients de serveis ambulatoris. I això es tradueix en el trasllat dels serveis de consultes externes, de rehabilitació i d'hospital de dia, entre d'altres. El projecte encarregat a l'arquitecte Pau Duran inclou col·locar un conjunt d'escales mecàniques només de pujada en forma de serpentina en aquesta façana del parc que connectaran amb la plaça dels Drets Humans, però també amb els cinc nivells de l'edifici de l'estació, a excepció de l'andana.

L'altre punt de connexió de tots els equipaments serà amb l'hospital de Sant Llàtzer, també a l'altra banda del parc respecte a l'estació. La passera de vianants tindrà la sortida d'accés a urgències, per un cantó, i per l'altre a aquest històric edifici, i també hi ha el compromís de fer una restauració del pont del Passeig.

El ple de demà servirà per aprovar tres qüestions relatives a aquesta operació. D'una banda, el conveni urbanístic que regula els drets i obligacions entre l'entitat i el consistori per fer aquest conjunt d'obres, el cost de les quals les assumeix Mútua i que ascendixen a gairebé tres milions d'euros. De l'altra, per tirar endavant la modificació del pla d'ordenació urbanístic municipal (Poum) en aquests espais, ja que es canvien qualificacions de parc urbà per la d'equipaments sanitaris, verds urbans i carrers. I el darrer tràmit és l'aprovació de l'expedient de concessió administrativa per a un període de 50 anys dels terrenys on es farà aquesta millora de connexions i que són de propietat municipal.

LA XIFRA

2,9
milions
és el pressupost per executar el projecte de millora de totes les connexions que ha previst Mútua.

Trens en proves a finals d'any

L'anunci de les obres de millora de les connexions per a vianants de l'estació dels FGC es produeixen quan pràcticament han desaparegut les afectacions pels treballs de perllongament de la línia coneguda com a Metro del Vallès a la superfície del parc de Vallparadís. La zona de l'Horta dels Frares s'ha reobert al pas de vianants i durant la darrera visita de la comissió de seguiment a les obres aquest mateix mes es va poder comprovar com s'ha acabat l'obra civil de l'estació dels FGC a Vallparadís, i ara s'estan treballant elements d'arquitectura, l'equipament de vies i catenària, la senyalització, la instal·lació d'escales mecàniques, ascensors, la il·luminació, els recobriment de parets o la ventilació. La intenció és poder acabar i fer les proves de funcionament a finals d'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia