Urbanisme

Les obres de la plaça Sanllehy arrencaran a l'octubre

El govern ha adjudicat el condicionament de la plaça Sanllehy de Barcelona, de cap per avall fa anys perquè allà hi ha un dels pous per fer el túnel de la futura línia 9 del metro, una obra que està paralitzada. De la remodelació se n'encarregarà la constructora Calaf, a qui s'ha atorgat l'encàrrec per 1,9 milions –és a dir, 600.000 euros menys del que s'havia previst inicialment–, que abonarà íntegrament la Generalitat.

Els treballs, que arrencaran a l'octubre i duraran nou mesos, comportaran la cobertura del pou del que havia de ser l'estació de metro, la urbanització de la plaça i l'ampliació del carrer Ramiro de Maeztu.

La plaça Sanllehy, situada al barri de Can Baró, al districte d'Horta-Guinardó, està afectada des que fa una dècada van començar les obres del metro, interrompudes per falta de finançament fa tres anys, i des de llavors està tapiada. La pressió veïnal, en forma de nombroses protestes, va forçar l'Ajuntament i la Generalitat a comprometre's a condicionar –encara que sigui provisionalment– la plaça, tot i que no estava en els plans del govern, que finalment va anunciar la reforma el maig de l'any passat. Això sí, com és habitual, ja van amb retard: llavors la previsió era començar els treballs el febrer d'aquest 2014, i que duressin sis mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia