Urbanisme

Suport a la reforma del front marítim de l'Escala

El Fòrum l'Escala-Empúries reclama a l'Ajuntament que reconsideri la decisió d'ajornar l'inici de les obres

El consistori les havia ajornades per buscar consens arran de les queixes de comerciants

Només deu dies després que l'Ajuntament de l'Escala anunciés que ajornava l'inici de les obres de la reforma del front marítim, una entitat escalenca, el Forum l'Escala-Empúries, va reclamar al consistori que reconsideri la seva decisió i tiri endavant el projecte tal com estava previst.

D'aquesta manera, el consistori és ara entre dos focs: per una banda, un sector de comerciants que critica el projecte i que ha fet que el govern en frenés l'inici, i per l'altra, una entitat que actua per la conservació del patrimoni de l'Escala i que demana a l'Ajuntament que no tiri el projecte endavant.

Arguments oposats

En un comunicat, el Fòrum l'Escala-Empúries manifesta “la seva sorpresa” per l'aturada de la reforma i alhora “el seu suport al projecte”. Des del Fòrum, consideren que l'oposició al projecte és minoritària i anònima. El motiu principal pel qual el Fòrum l'Escala-Empúries dóna suport a aquest projecte és que consideren que “un dels punts clau que identifica l'Escala i que és dels més freqüentats, tant pels escalencs com pels turistes, mereix una imatge polida mitjançant la retirada dels cotxes aparcats i la regulació de la circulació”. “L'Escala hi guanyarà si els protagonistes en són els vianants, tal com va passar a Riells i a Empúries. Qui gosaria ara proposar que els cotxes continuïn passant per aquests llocs?”, pregunta l'entitat.

El Fòrum l'Escala-Empúries demana també que el projecte inclogui en la seva primera fase la retirada de cotxes i contenidors de la Punta, amb l'argument que es tracta d'un lloc que per les seves característiques i ubicació “exigeix des de fa temps aquesta consideració”. Mentre que alguns veïns i comerciants temen que es vulgui tallar el pas dels cotxes en aquest espai (un punt que l'Ajuntament sempre ha negat), el Fòrum demana que es prioritzin els vianants, tal com es preveia en el projecte.

Buscar el consens entre les parts

Les obres de la primera fase de millora del front marítim de l'Escala (656.000 euros) havien de començar a la tardor. El 8 d'agost l'Ajuntament va decidir ajornar el projecte i buscar el consens per les crítiques que el projecte aixeca entre alguns veïns i comerciants. Entre altres aspectes, es va explicar que el projecte no pretenia impedir el pas als cotxes definitivament. Ara, però, el govern haurà de buscar el consens amb les dues bandes, els opositors i els defensors del projecte inicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia