Urbanisme

Avui hi ha ple

Olot

S'enceta el debat sobre l'illa de l'hospital d'Olot

L'equip de govern presenta un pla d'usos i sotmet a debat el canvi del pla general que cal

ERC diu que es fa amb massa precipitació

El canvi d'usos de l'hospital Sant Jaume d'Olot i del seu entorn passa avui pel ple. És una sessió extraordinària i, la vigília de l'inici de les Festes del Tura, tot podria fer pensar que és purament un tràmit i que serà tranquil. I, segurament, no serà així, sobretot si es té en compte les declaracions que prèviament han realitzat els dos regidors d'ERC, a l'oposició.

L'equip de govern, CiU i Rcat, sotmet a debat i aprovació inicial la modificació de l'article 119 del pla d'ordenació urbanística municipal d'Olot. I, això, traduït, vol dir modificar la legislació urbanística de la ciutat, perquè, després de l'imminent trasllat dels serveis hospitalaris al nou hospital comarcal, el conjunt d'edificis puguin tenir altres usos.

L'alcalde, Josep Maria Corominas, ja va explicar fa una setmana que hi volen mantenir i ampliar el geriàtric, que hi pretenen aplegar serveis municipals ara dispersos, instal·lar-hi el cor de la futura illa energètica de la plaça Mercat i del seu entorn i, fins i tot, que permeti usos comercials. També, és el lloc escollit per ubicar-hi la nova oficina de turisme, que, inicialment, estava prevista a la nova plaça Mercat.

La regidora d'ERC, Clara Casanovas, en canvi, manté que el seu grup municipal està d'acord amb alguns aspectes de la proposta de l'equip de govern i amb d'altres, no. Això no obstant, li retreu les presses amb què sotmeten a debat el nou pla d'usos, fins al punt que han hagut de convocar un ple extraordinari per modificar el pla general. Casanovas recorda que ERC ja va fer una consulta –“un simulacre de consulta”, segons ella mateixa– al carrer sobre els usos de l'hospital Sant Jaume, després del trasllat al nou centre. La regidora afirma que ERC, per exemple, no està d'acord amb el fet que el 20% de la superfície de l'antic Sant Jaume tingui un ús comercial, ja que això seria en perjudici de la zona comercial del centre de la ciutat, on està ubicat l'equipament. Per això, reclama que s'obri un ampli debat amb tots els representants polítics, els experts en la matèria, i amb tota la ciutadania que vulgui dir-hi la seva.

Sigui com sigui, tothom té clar que es tracta del fet que el nou equipament mogui gent i generi activitat a l'entorn, ja que perdre el volum de persones actual que passa pel Sant Jaume significaria un cop dur per al centre de la ciutat.

JOSEP MARIA COROMINAS.
L'alcalde d'Olot haurà de defensar en el ple d'avui l'aposta del govern per a l'hospital Sant Jaume, quan, aviat, deixi de tenir usos sanitaris. Algunes de les propostes tindran consens i d'altres seran més polèmiques.
CLARA CASANOVAS.
La regidora a l'oposició Clara Casanovas ja ha deixat clar que ERC vol un diàleg més ampli. A part, ha retret que l'equip de govern fa les coses amb massa precipitació. No té clars els usos comercials que s'hi preveuen.

L'ORDRE DEL DIA

MODIFICACIÓ DEL POUM
.
L'alcalde d'Olot ha convocat el ple extraordinari per debatre sobre l'illa de l'hospital Sant Jaume a primera hora del matí. En concret, a les vuit del matí. La proposta d'acord es presenta sota el títol d'Equipament hospital Sant Jaume i el seu entorn. Proposant aprovar inicialment la modificació de l'article 119 del pla d'ordenació urbanística municipal d'Olot. Els usos que preveu per a aquesta illa el pla general són sanitaris i assistencials. De fet, a part de l'hospital Sant Jaume, hi ha el geriàtric de l'hospital i diversos serveis de salut –urgències, consultes externes, serveis d'orientació en salut...–. És una illa situada al centre de la ciutat, que limita amb el carrer de Sant Rafael, el Mulleras, la plaça del Doctor Fàbrega i, a la banda oest, mirant des de la façana principal, amb edificis. Per això, tots els grups insisteixen tant en el fet que és molt important que els nous usos que es donin al conjunt d'edificis siguin un pol d'atracció de persones que compensi la pèrdua que hi haurà en aquest sentit, quan es faci efectiu el trasllat de l'hospital.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.