Urbanisme

Bona acollida als canvis del passeig Verdaguer de Lloret

Els veïns que van assistir ahir a la reunió informativa a l'Ajuntament veuen necessària l'obra, però volen saber com es gestionarà la zona

El portaveu del Millor insisteix que és precipitada

Les obres de remodelació que es faran a la zona del passeig Jacint Verdaguer de Lloret constaran de dues fases que s'executaran a la vegada. La idea –segons van explicar ahir els tècnics en la reunió informativa que va convocar l'Ajuntament– és que “es doni la imatge” que és una zona per a vianants, segons va explicar l'enginyer municipal, Miquel Buixeda. Amb tot, la gestió futura de la zona –si es permet el pas i l'aparcament de cotxes o en quines circumstàncies– encara no s'ha tractat. Aquest serà un tema objecte d'una altra reunió, segons va assegurar ahir l'alcalde, Romà Codina, responent a les preguntes d'alguns veïns.

Malgrat ser una zona que ja fa molts anys que es pretén adequar, la reunió informativa no va atreure més d'una vintena de veïns, empresaris i polítics municipals de tots els signes. Es va constatar, però, que per als veïns i restauradors de la zona, la reforma és benvinguda, mentre que les veus més crítiques van ser les dels portaveus del Millor, Marc Fuertes, i del PP, Enric Martínez. Fuertes va defensar –com en el ple de dilluns– que l'obra és “un pedaç”, que pot comprometre un futur pàrquing subterrani, i que les presses només responen a interessos electoralistes. L'alcalde va recordar que la idea de la reunió era explicar el que es vol fer en el projecte perquè tothom pugui fer-hi aportacions i no entrar en cap debat polític sobre la decisió de fer les obres, que ja està presa. Pels comentaris que van fer els veïns de la zona que eren a la reunió l'obra és benvinguda, però es van interessar per la gestió futura del passeig i el temps que tenen per presentar-hi propostes, que, segons va dir l'alcalde, s'han de fer tan ràpid com sigui possible perquè corre pressa.

LA XIFRA

1,1
milions
d'euros és el cost que tindrà l'obra, que es vol posar a licitació aviat, atès que ha d'estar acabada el 31 de març.

Obra destacada però sense complexitat

Per als vianants, la zona, un cop s'acabi l'obra –hauria d'estar abans de Setmana Santa del 2015–, tindrà un aspecte molt diferent, amb l'ampliació de la vorera –que estarà al mateix nivell que la calçada– en un paviment continu que farà la zona més accessible. A més, també s'aprofitarà per ampliar infraestructures o renovar-ne d'altres, com ara les canonades d'aigua. També s'aprofita per fer el clavegueram del passeig Verdaguer, que ara no en té, i canviar els llums per LED.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia