Urbanisme

El PP permet al PSC aprovar el pla d'asfaltatge de Blanes

L'equip de govern aprova una modificació de crèdit amb crítiques de tots els grups de l'oposició

CiU qualifica la gestió municipal de “política del pedaç” i insta Marigó a treure places de zona blava

L'Ajuntament de Blanes va aprovar dijous una modificació de crèdit per destinar uns 700.000 euros a l'inici del pla d'asfaltatge. D'aquests, 630.000 els posarà la Diputació de Girona, i l'equip de govern, del PSC, només n'hi destinarà 65.000 aquest any, segons l'alcalde, Josep Marigó.

A banda dels vuit vots socialistes, només els tres regidors del PP, l'habitual suport de l'equip de govern, van veure pertinent l'asfaltatge. El portaveu popular, Salvador Tordera, va validar la inversió en l'asfaltatge, igual que ho havia fet en l'anterior modificació de crèdit i en el pressupost.

El regidor d'Hisenda, Nicolás Laguna, va explicar que proposaven la modificació del crèdit perquè els 93.000 euros d'obra civil del camp de la ciutat esportiva quedaven sense efecte a causa d'una subvenció de la Diputació. Per això –va dir Laguna– poden destinar diners a l'asfaltatge. Marigó va justificar les obres dient que “els carrers són una porqueria [...] El paviment està malament i la gent hi ensopega quan va en moto.”

CiU, ICV-EUiA i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, van criticar el pla dient que hi ha altres necessitats. Joaquim Torrecillas (CiU) va dir: “Hauríem preferit despintar Blanes de color blau [treure zona blava] que asfaltar els carrers. La política de l'equip de govern és la política del pedaç, un cop més”. Torrecillas va assegurar que hi ha una vintena de carrers als quals es destinaran menys de 2.000 euros en asfaltatge. Els ecosocialistes i Fàbrega van criticar, a més, que hi hagi recursos per a asfalt i no per a educació o atur. “El PSC i el PP han acordat el pla de manera autista”, va afirmar Víctor Catalan (ICV).

LA FRASE

Hauríem preferit despintar Blanes de color blau [treure zona blava] que asfaltar els carrers
Joaquim Torrecillas
PORTAVEU DE cIu A bLANES

LA DATA

04.09.14
és la data de la junta de govern de Blanes en què es va aprovar inicialment la millora de la via pública.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia