Urbanisme

Sis mesos per adequar l'antic dipòsit de Blanes

Els treballs per convertir en un nou espai urbà la zona que hi ha a la cantonada dels passejos de s'Abanell i Catalunya ja han començat

La zona que s'ordenarà té una superfície de 4.567 m²

Les obres per convertir en un nou espai urbà la zona que hi ha a la cantonada dels passejos de s'Abanell i Catalunya, a Blanes, ja han començat, i s'espera que el nou parc públic estigui a punt l'any vinent. L'obra per reconvertir el que havia estat l'antic dipòsit de cotxes té un pressupost d'adjudicació de 352.783,21 euros, que han de servir per transformar l'espai en una nova plaça apta per a actes polivalents, situada al costat d'una de les principals vies d'accés a la ciutat.

La zona que es transformarà comprèn tres principals àmbits d'actuació. L'espai més gran és el que durant molts anys s'havia fet servir com a dipòsit de vehicles municipal, a l'exterior de l'antic equipament esportiu. El segon àmbit d'actuació serà l'accés al pavelló que hi ha a tocar del passeig Catalunya, i el tercer, la vorera oposada situada entre el passeig Catalunya i el carrer Maresme. El termini d'execució previst és de sis mesos, i es preveu que les obres estiguin enllestides durant el primer trimestre del 2015.

El nou espai està situat en un indret privilegiat: a primera línia de mar i en la confluència entre l'accés a la zona turística i el centre de la vila. Un altre al·licient afegit és que està al costat d'una de les principals vies d'accés a la ciutat, ja que des del passeig de Catalunya es pot enllaçar amb la carretera d'accés a la Costa Brava i la carretera de Blanes a Tordera (a través de l'avinguda d'Europa), així com amb la carretera de Blanes a Malgrat (enllaçant el passeig amb l'avinguda Catalunya).

La zona s'ha mantingut sense cap tractament ni urbanització i estava tancada amb una paret d'obra. Ha estat precisament aquí on han començat les obres aquesta setmana, enderrocant el mur que rodejava el perímetre de la futura plaça, que té una superfície aproximada de 2.300 m2.

La licitació del projecte es va fer amb un preu de sortida de 498.000 euros i de les 32 empreses que s'hi van presentar, l'adjudicatària va ser Hyosa, per un import de 352.783,21 euros. D'aquests diners, 220.000 provenen del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC); 249.000 són finançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i els 29.000 restants són a càrrec de l'Ajuntament. El projecte d'ordenació preveu, entre altres actuacions, enderrocar les voreres i les parets de tancament i posar-hi enllumenat públic.

LA XIFRA

352.783
euros
és el pressupost d'adjudicació de les obres per condicionar el nou espai, que du a terme Hyosa

Nou enllumenat i arbrat

Respecte als altres dos àmbits d'actuació que incorpora el projecte, el passeig que transcorre paral·lel a la façana del pavelló que dóna al passeig de Catalunya inclourà bàsicament dues grans millores: un nou enllumenat al llarg de tot el vial, i dues fileres d'arbrat a banda i banda. La tercera zona on es treballarà serà en la vorera delimitada pel passeig Catalunya i els carrers s'Auguer i Maresme. Aquí s'arrencarà la capa de paviment i se substituirà per un nou asfaltatge que harmonitzarà amb el que hi haurà a la nova plaça que s'haurà creat al costat del pavelló. També s'hi instal·larà nou mobiliari urbà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia