Urbanisme

Comencen a Blanes les obres per arranjar el carrer malmès des de fa tres anys

Els treballs permetran restablir el trànsit a tota la rambla Ruyra a mitjan desembre

Alguns veïns insten l'Ajuntament a restringir-hi el pas de vehicles pesants

L'Ajuntament de Blanes va començar ahir els treballs per arranjar l'estructura de la riera, sota la cèntrica rambla Joaquim Ruyra. Les obres, valorades en 639.480,58 euros, permetran restablir el trànsit “i la normalitat” al carrer, admet el regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez (PSC). Entre la plaça de la Solidaritat i el Mercat de Mas Enlaire, el trànsit està tallat des de les pluges de l'octubre del 2011.

Les obres tenen un termini d'execució de 49 dies, i Lupiáñez assenyala que “per la campanya de Nadal [la rambla Joaquim Ruyra] hauria d'estar a punt”. El regidor destaca que el bloqueig de part del carrer ha afectat la mobilitat dels veïns i molts comerços del centre.

La setmana passada, en una reunió amb Lupiáñez i l'alcalde, Josep Marigó, entre altres, un grup de veïns del tram nord del carrer van demanar al consistori que restringeixi el pas de vehicles pesants a partir de mitjan desembre. Lupiáñez diu que hi haurà temps per parlar-ne. Els constructors garanteixen que l'estructura podrà suportar el pas de fins a 100 tones.

L'Ajuntament confia que el trànsit quedarà restablert a mitjan desembre. Les obres són a càrrec de la unió temporal d'empreses entre Gicsa SA i Constructora Calaf SA.

La rambla Ruyra va resultar afectada per un episodi de pluges abundant l'octubre del 2011. El dia 27 van haver de ser desallotjats una quarantena de veïns perquè una paret de l'edifici es va enfonsar deu centímetres, ja que l'estructura dels murs de la riera havia col·lapsat.

Diners municipals

A causa de l'incident, l'Ajuntament va haver de gastar a principis del 2012 mig milió d'euros per, entre altres coses, reparar desperfectes de la riera i pagar l'allotjament dels veïns evacuats. Les obres d'ara també es fan amb diners municipals mitjançant l'empresa Aigües de Blanes SA.

Els treballs consistiran en la demolició de l'estructura existent de la riera amb un doble estrebat recolzat entre els murs preexistents, segons informa l'Ajuntament. Quan s'hagi demolit l'estructura i l'excavació de la caixa de la llosa de la solera de la riera, s'instal·larà tota l'armadura. Més tard, es canviaran els paviments i es reposarà els senyals i els elements de mobiliari urbà.

Els nous calaixos de formigó armat es construiran per la part interior dels actuals murs laterals per evitar que afectin les conduccions a les voreres i a les finques. Es construirà una nova solera de formigó armat de 30 centímetres de gruix i un nou mur central. Els calaixos es taparan amb lloses de formigó construïdes en paral·lel en la mateixa zona de l'obra. Els acabats es completaran amb la renovació de les voreres i l'asfaltatge corresponent.

LA FRASE

La rambla [Joaquim Ruyra] és una artèria fonamental. Per la campanya de Nadal hauria d'estar a punt
Miquel Lupiáñez
regidor d'urbanisme de l'ajuntament de blanes (PSC)

LA XIFRA

640.000
euros
és el cost de l'adjudicació de les obres de l'estructura de la riera, que fa una unió de dues empreses.

LA DATA

27.10.11
és la data
en què van ser desallotjats la quarantena de veïns del bloc de pisos del número 52 de la rambla Ruyra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia