Urbanisme

1,1 milions per millorar els serveis del sector Miramar-Gavarra, a Tossa

El ple va aprovar per unanimitat el projecte, que s'executarà en dues fases

La instal·lació d'una caldera de biomassa també té tot el suport del ple

L'Ajuntament de Tossa va aprovar ahir per unanimitat el projecte de millora i les contribucions especials del sector Miramar-Gavarra, que té un cost d'1.126.431,21 euros. Segons va explicar l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU), ha estat “llargament reclamat pels veïns”, té com a objectiu millorar la xarxa d'aigua, el servei de baixa tensió, el servei de telefonia, l'enllumenat públic, la xarxa d'aigües pluvials i les voreres.

“S'han de corregir deficiències històriques”, va resumir Saladich, que hi va afegir també que, a causa del cost elevat del projecte, les obres es dividiran en dues fases. La primera, amb un cost de 590.268 euros, que es vol començar al més aviat possible, i la segona, de 536.164,23 euros. En la primera fase, l'Ajuntament hi aportarà uns 141.000 euros, i també es compta amb una subvenció del Puosc de 367.819,89 euros. La quantitat a repartir entre els beneficiaris, a través de contribucions especials, serà de 111.000 euros. L'alcaldessa va recordar que el projecte va començar a prendre forma el 2008, i se n'havia previst l'execució el 2012. “És un projecte del qual s'ha parlat amb els veïns. Amb les diferents aportacions es va fer la redacció definitiva del projecte”, va exposar l'alcaldessa. La portaveu de CiU, Imma Colom, va justificar el vot a favor del seu grup fent-se ressò de les paraules de Saladich: “Si els veïns hi estan tots d'acord, com vostè diu, nosaltres votarem que sí.”

La caldera de biomassa

El ple també va aprovar per unanimitat el projecte per instal·lar la caldera de biomassa a la piscina, i una modificació de pressupost que n'ha de permetre el finançament. En aquest últim punt, però, CiU es va abstenir. Finalment, també es va aprovar el text refós del pla especial del càmping Pola i del pla paisatgístic Pola-Giverola, amb l'única abstenció de CiU.

LA FRASE

És un projecte llargament reclamat i del qual s'ha parlat amb els veïns per fer-ne la redacció definitiva
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa de mar

Gregori Martínez deixa el jutjat de pau

L'advocat Gregori Martínez Arriba, que ha estat jutge de pau de Tossa durant cinc anys, plega i serà substituït per Mariano Sánchez López, segons va aprovar ahir el ple per unanimitat. Sánchez ha estat jutge de pau substitut durant dotze anys. Els portaveus dels diferents grups van coincidir a elogiar la tasca de Martínez durant aquests anys, “pel seu esforç i la feina ben feta”, i van manifestar la seva plena confiança en Sánchez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia