Urbanisme

Els veïns del barri gitano de Figueres demanen que se'ls expliquin els enderrocs

Representants de la comunitat gitana van retreure al govern de CiU que els afectats pels desallotjaments de 44 cases desconeixen les mesures previstes

Representants de la comunitat gitana de Figueres van retreure, ahir, al govern de la ciutat falta d'informació sobre el projecte per desallotjar i enderrocar 44 cases del barri de Sant Joan. En el marc de la comissió de seguiment del projecte de remodelació del barri, els veïns van demanar que s'expliqui el projecte especialment als afectats, que lamenten que ho han hagut de saber pels diaris, segons van explicar a aquest diari diverses fonts consultades.

Els representants de la comunitat gitana es van mostrar molt molestos, sobretot perquè l'alcaldessa, inicialment, no havia anat a la comissió –va arribar tard perquè tenia una altra reunió–. I van alertar que alguns els veïns afectats estan al corrent de pagament i que pagaran justos per pecadors. A més, asseguren que la preocupació s'hauria de centrar en el bloc ocupat del carrer Mandri.

El regidor del barri, Jordi Masquef, va respondre que en l'anterior comissió, al setembre, ja es va explicar el projecte. El govern recorda que és una qüestió “delicada” que s'ha d'explicar “pas a pas” i que també depèn d'una altra administració. Asseguren que la informació es donarà individualment abans que comenci el procés, abans de Nadal. A principis de setembre es va anunciar que a mitjans d'aquest mes d'octubre s'explicaria el full de ruta del projecte, però encara no s'ha fet públic. Ahir, també es va posar sobre la taula la qüestió de què està previst fer als terrenys que quedaran lliures quan s'hagin enderrocat les cases de l'Incasòl afectades pels desallotjaments. També es va anunciar que hi ha un pressupost de 100.000 euros per asfaltar el carrer Ochoa.

LA XIFRA

44
cases
propietat de l'Incasòl es desallotjaran i enderrocaran. El govern vol fer les primeres actuacions aquest any.

LA DATA

01.09.14
Es va anunciar
que s'estava preparant un full de ruta que havia d'estar a punt a mitjans d'octubre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia