Urbanisme

Dinamització de l'avinguda de Girona d'Olot

Es fa en el marc d'un programa de millores dels barris de la ciutat

És l'eix principal que vertebra el de Sant Miquel

L'avinguda de Girona d'Olot articula el barri de Sant Miquel i és el principal nexe d'unió entre aquesta zona i el centre de la ciutat. Ahir, en el marc del projecte +B, Sumem des dels Barris –un procés participatiu i de treball tècnic per decidir, planificar i actuar per millorar la zona–, un grup d'alumnes de quart del grau de disseny gràfic i interiors de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot van dur-hi a terme una acció que invita a la reflexió. Es tracta que els veïns i els forans descobreixin el patrimoni arquitectònic, l'admirin i el valorin. També que prenguin consciència de la importància d'aquesta avinguda, tant els qui resideixen al barri com els que l'utilitzen per als seus desplaçaments.

Així, l'ornamentació dels arbres i els senyals verticals criden l'atenció dels vianants per avisar-los que són a prop d'un element patrimonial del barri. Es tracta de la fàbrica de Can Bassols, l'antic cinema Gridó, l'antiga adoberia Casacuberta, la que havia estat la fàbrica de Xocolates Comas, can Mare de Déu, la casa museu Ignasi Buxó i Ridafil SA. A fora, els alumnes hi van instal·lar siluetes humanes al·lusives als oficis que s'hi feien o bé a altres elements identificatius i panells explicatius de cada element arquitectònic. Al principi i al final de l'avinguda, hi van habilitar una mena de portes amb el logotip de l'acció: “Pas a pas”. Els alumnes participants són Víctor Angulo, Elisenda Lima, Anna Fàbrega, Laia Rodero, Joan Dachs, Laura Villena i Xevi Prims. Els infants poden participar en un joc que consisteix a buscar les pistes per trobar un personatge d'incògnit als comerços del barri.

LA XIFRA

7
edificis
d'interès històric són els que els alumnes de l'Escola d'Art d'Olot han senyalitzat a l'avinguda de Girona

Millorar tots els barris de la ciutat

El procés participatiu de Sant Miquel va a càrrec de l'oficina d'innovació urbana Paisaje Transversal i de l' Ajuntament d'Olot. De fet, el programa té per objectiu la millora dels barris de la ciutat a través de la participació ciutadana i de tots els agents implicats. S'ha iniciat a Sant Miquel, perquè els veïns havien demanat al govern local un pla per plantejar millores al barri. Ja s'ha fet la diagnosi i ara es fan accions. La pròxima, a la plaça de Sant Miquel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia