Urbanisme

Girona multarà ara la Sareb pel fet de tenir pisos buits

La sanció és de 10.800 euros per dos habitatges que fa més de dos anys que estan deshabitats a la capital

L'Ajuntament de Girona està tramitant una sanció de 10.800 euros a la Sareb pel fet de tenir dos pisos buits des de fa més de dos anys a la ciutat. El consistori preveu enviar aquesta multa a l'anomenat banc dolent a principi del mes de febrer i continuar així la pressió amb les entitats propietàries d'habitatges en desús a la ciutat, amb l'objectiu que els cedeixin a la borsa d'habitatge i s'hi puguin aplicar lloguers socials.

La multa a la Sareb és la segona després de la que ja va enviar al novembre a Banco Popular per valor de 43.200 euros, en aquest cas, pel fet de tenir vuit pisos deshabitats en un immoble al carrer Barcelona. A la Sareb se li aplica la mateixa multa, que es concreta amb 5.400 euros per cada pis buit, una quantificació que s'ha extret de multiplicar els 450 euros de lloguer mitjà a la ciutat pels dotze mesos de l'any. El regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, ja va avançar que, un cop s'havien fet tots els avisos i es tenien tots els passos a seguir, s'anirien multant les entitats que s'hagués comprovat que tenen pisos buits a Girona des de fa més de dos anys.

Ara l'equip de govern ja té previst que, si l'entitat no cedeix els dos pisos del carrer de la Rutlla, s'imposarà aquesta primera sanció a la Sareb. L'engranatge municipal ja està també iniciant els tràmits per multar el BBVA, que es convertirà en la tercera entitat sancionada si no cedeix els pisos al consistori. Encara no fa un mes, Berloso admetia que la demanda d'habitatge de preu social a la ciutat és molt alta i que, si “es disposés d'uns 200 pisos més amb preus assequibles, de seguida s'adjudicarien a famílies amb problemes de pagament”. La prova d'això és que el consistori ja assumeix uns 250.000 euros dels llogaters que no poden fer front al lloguer estipulat per aquell pis i s'acaba posant un preu de lloguer social.

Segona al Popular

L'equip de govern ja té ara quantificada la segona multa per a Banco Popular, que ascendirà als 51.200 euros si abans del 7 de febrer no cedeix els vuit habitatges que estan buits des de fa més de dos anys. En aquest cas, el sistema estipulat és afegir mil euros més per cadascun dels pisos en desús i multar així el banc amb 6.400 euros per cada immoble. Si el banc segueix sense pagar la sanció i cedir els pisos, el consistori preveu una tercera sanció que pujaria a 7.400 euros per cada pis buit.

590 pisos buits

El consistori revisa mensualment els habitatges buits, que a Girona s'estima que són uns 590. D'aquests, 51 estan en mans de bancs; 309, a mans de grans immobiliàries o promotores, i els 230 restants són propietat de particulars.

LES XIFRES

2
pisos
des de fa més de dos anys té la Sareb en un edifici del carrer de la Rutlla.
51.200
euros
serà la segona sanció que interposarà Girona a Banco Popular si no cedeix en lloguer els pisos en desús.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia