Urbanisme

Tortosa recuperarà la muralla del Rastre

L'Ajuntament de Tortosa començarà en breu les obres d'urbanització de la plaça Mossèn Sol, al barri del Rastre. És una de les últimes grans actuacions del pla integral del nucli antic (Pincat), tindrà un cost de 476.775 euros i recuperarà un tram de la muralla medieval (segle XIV) que travessa la plaça i de la qual ara només hi ha visible un petit tram. “Ara està enterrada però la deixarem a la vista, per posar en valor el patrimoni de la ciutat”, va manifestar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. La plaça s'urbanitzarà a un sol nivell i es prioritzarà la circulació de vianants.

Pel que fa a la pavimentació de l'entorn de la muralla que es recuperarà, es farà amb llosetes de pedra artificial, mentre que a la resta de la plaça es col·locarà formigó prefabricat en diferents colors. La connexió amb els carrers del Vall i Providència es farà amb llamborda a la calçada i pedra natural de granet a la vorera.

Zona verda

La urbanització de la plaça mossèn Sol, que estarà acabada en el termini de quatre mesos, suposarà la reducció de places d'aparcament en aquest espai. Concretament, en quedaran 21, que s'afegiran a les 58 que l'Ajuntament ja ha pintat com a zona verda d'aparcament per als veïns del Rastre. De moment, s'han lliurat 49 targetes als veïns, i la zona entrarà en funcionament dilluns que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia