Urbanisme

Llum verd a Sant Feliu per al primer hotel que recupera el llegat dels Anlló

La junta de govern local aprova el pla de millora de l'illa dels vells hotels Rex I i Noies

El projecte hi dibuixa un establiment de quatre estrelles i 65 habitacions

El projecte del primer establiment hoteler que permetrà recuperar, una dècada després a Sant Feliu de Guíxols, la capacitat hotelera congelada dins del llegat dels germans Anlló va endavant. La junta de govern municipal va aprovar dijous els documents del pla de millora urbana de l'illa delimitada per la rambla del Portalet i els carrers de Sant Roc i Sant Ramon, on hi ha els antics hotels Rex I, Noies i les tres finques adquirides pels promotors del nou projecte.

La proposta va entrar al registre municipal dijous de la setmana passada i el regidor de Planificació Urbanística, Joan Vicente, va destacar en el ple que en una setmana ha rebut el vistiplau dels tècnics de l'Ajuntament. “És una agilitat que tothom agraeix, i que demostra que hi havia hagut molt de treball previ” conjunt amb els arquitectes responsables del projecte, va celebrar. L'hotel s'anomenarà Elke i disposarà de 65 habitacions amb una categoria de quatre estrelles. A banda, la proposta preveu habilitar un local comercial a la planta baixa, un restaurant i, a l'àtic, una piscina i un bar amb terrassa que també estaran oberts al públic en general, encara que no s'allotgin a l'hotel.

Dinamitzar la zona

Vicente hi va afegir que el solar permetrà donar cabuda a 30 places de pàrquing subterrànies i que es preservarà la façana de l'habitatge on fins fa poques setmanes hi havia el Chic Bar. Segons la planificació que aporten els promotors, voldrien començar els enderrocs aquesta mateixa primavera i l'inici d'obres es preveu enguany, un cop quedi aprovat definitivament el pla de millora i el projecte d'obres.

El regidor va recordar l'escepticisme que hi havia sobre les opcions de reobrir els dos establiments, ja que sempre s'ha donat per fet que l'hotel més llaminer per als inversors seria el Panorama Park –aïllat i amb vistes a la badia–, i va augurar que “pot suposar un impuls molt important per a la part baixa de la ciutat”.

TSF i l'hotel Alàbriga

Pel que fa a l'aparthotel de luxe que ja s'està construint a la carretera de Sant Pol, l'alcalde, Joan Alfons Albó, va explicar que estan fent de mitjancers entre els promotors i Costes per trobar l'encaix a la piscina en la zona maritimoterrestre, ja que les fites sobre el terreny no es corresponen amb els plànols oficials. Albó també va revelar que aquest segon projecte el podria completar un restaurant regentat per un xef “amb diverses estrelles Michelin”. El grup Tots per Sant Feliu, però, discrepa de l'emplaçament de la piscina al litoral, tot i que Albó diu que no afectarà el camí de ronda.

LA FRASE

Pot suposar un impuls molt important per a la part baixa de la ciutat, que recuperarà dinamisme hoteler
Joan Vicente
REGIDOR DE PLANIFICACIÓ URBANÍSTICA A SANT FELIU (psc)

LES XIFRES

4
estrelles
és la categoria a què aspirarà l'establiment, segons les superfícies de les habitacions i el model.
65
habitacions
tindrà el futur hotel Elke, que suposarà aprofitar els espais dels vells Rex I i Noies.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia