Urbanisme

Sabadell cedirà Cal Balsach al casal El Tallaret

Es vol crear un espai autogestionat per les entitats del barri de la Creu Alta

Volien lligar la cessió abans que finalitzés aquest mandat i ho han aconseguit. Amb el suport de tots els grups municipals, es va aprovar en el ple de febrer una moció perquè la cessió de la part nord de l'antiga fàbrica Cal Balsach, de titularitat municipal, al casal El Tallaret de la Creu Alta sigui efectiva en els pròxims tres mesos. És un pas més, no el definitiu, perquè les entitats del barri disposin i gestionin un espai ara per ara desocupat i que necessita ser remodelat. És el resultat de tres anys de negociacions amb l'Ajuntament que encara ara estan obertes però molt avançades. En la mateixa moció impulsada per les entitats es deixa clar que hi ha pendents temes com ara la modificació del pla general de Sabadell per tal d'adaptar la qualificació urbanística de l'espai a l'ús associatiu o l'adequació dels espais, adjacents al centre cívic de Cal Balsach, abans de l'ocupació.

Darrere del casal El Tallaret de la Creu Alta hi ha veïns adherits a títol personal i sis entitats: Associació de Veïns i Veïnes de la Creu Alta, Diables i Banyetes de la Creu Alta, Gegants i Grallers de la Creu Alta, esplai La Branca, casal popular El Tallaret i Coordinadora Jove de La Creu Alta-Llamps i Trons. L'objectiu del grup és, a causa de la manca d'espais al barri, aconseguir un lloc de trobada de referència, digne i de qualitat per a les associacions de la Creu Alta.

A favor de la recuperació d'espais buits

Tots els grups municipals van coincidir a lloar la iniciativa del casal El Tallaret de recuperar un espai municipal desocupat i convertir-lo en un centre autogestionat obert a entitats i persones. Fa anys que des del barri sabadellenc es denuncia la manca d'espais i locals per a les associacions, moltes de cultura popular catalana, i es demana la recuperació de Cal Balsach. En el darrer mandat, les converses amb l'Ajuntament han començat a donar fruits gràcies a la voluntat de les entitats, que han treballat per un suport popular majoritari i un projecte ben definit. Amb la moció, s'ha donat un nou pas endavant amb el suport públic de tots els grups municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia