Urbanisme

Faran un passeig a la llera del riu a Blanes

L'Ajuntament preveu començar alguns dels projectes turístics amb els diners del cànon de la Cala Bona

Els diners que va ingressar l'Ajuntament de Blanes pel cànon que ha pagat el concessionari del restaurant de Cala Bona (705.000 euros) serviran per alguna cosa més que per arreglar el camí de ronda, ja que s'han encarregat projectes per diverses actuacions de millora en diferents punts del municipi que tenen o poden tenir impacte turístic, un dels quals és la millora d'un camí a la vora del riu Tordera, que permetrà crear un nou espai d'esbarjo.

Algunes d'aquestes actuacions podrien començar-se ja abans de l'estiu, segons va avançar l'alcalde de Blanes, Josep Marigó. El gruix de les inversions serviran per arranjar el camí de ronda de Cala Bona i fer millores en el castell de Sant Joan, però s'hi han inclòs altres projectes. Un és la protecció, restauració i difusió dels valors ambientals del tram final de l'espai fluvial del riu Tordera “per millorar-ne la imatge dels espais, posar-hi arbrat i endreçar-ho”, segons Marigó. Aquest projecte, que pretén convertir en un espai d'esbarjo més el tram de camí paral·lel al riu que va des de la carretera de Malgrat fins a la desembocadura tindria un cost de 73.441,34 euros. El regidor de Medi Ambient, Manel Verde, va explicar que s'hi faran dues àrees de descans, s'hi plantaran arbres amb rec automàtic i es canviaran els rètols per oferir més informació sobre els espais naturals que hi ha.

Enjardinar S'Abanell

Les inversions previstes també permetran destinar 56.306,95 euros en l'enjardinament del passeig de s'Abanell. Es tracta de tornar a plantar arbres i enjardinar les zones en què els temporals i l'aigua salada els han fet malbé i instal·lar-hi rec automàtic. Un altre projecte d'enjardinament serà al passeig de Catalunya, uns treballs que tenen un import d'execució de 21.281,37 euros. Aquestes dues actuacions podrien començar en un termini de dos mesos.

El gruix de diners, però, s'invertirà directa o indirectament a Cala Bona. Per una banda, ja està en fase de redacció el projecte d'arranjament del camí de ronda, que inclou arreglar el clavegueram de la zona. Per fer aquesta actuació es preveu que caldran uns 250.000 euros, i també s'invertirà en el lloc de socors. El tram final del carrer de Santa Barbara, que connecta amb la cala, també es veurà beneficiat dels diners del cànon, ja que es preveu eixamplar-lo per fer-lo més segur. “En molts llocs dos cotxes no poden passar-hi bé, i es tracta d'ampliar-lo i fer-hi voreres. És un tema històric, però encara no hi ha cap estimació del que costarà”, va dir Marigó.

Finalment, també es preveuen millores al castell de Sant Joan per valor de 100.000 euros, i s'està en fase d'adjudicar les obres. Es preveu posar una tanca d'accés per evitar els actes vandàlics, consolidar talussos i netejar la zona de grafit, entre altres actuacions.

LA XIFRA

705.000
euros
va ingressar l'Ajuntament de Blanes en concepte de cànon del restaurant de Cala Bona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia