Urbanisme

Moció a Blanes per canviar el POUM i protegir l'antiga SAFA

El grup d'ICV-EUiA porta dijous al ple la seva proposta de canvis, que preveuen obrir espais de l'actual Nylstar a la ciutadania i introduir modificacions que afavoreixin també l'empresa

L'equip d'ICV-EUiA de Blanes portarà al ple de dijous una moció per iniciar els tràmits per a la modificació del sector del pla de millora urbana 3 Nylstar-2. Aquest pla afecta l'antiga SAFA (ara Nylstar), que el grup d'ICV-EUiA aposta perquè es pugui obrir d'alguna manera a la ciutadania. L'objectiu de la modificació que proposa el grup és, d'una banda, incloure en el POUM la catalogació del patrimoni industrial que els serveis tècnics considerin necessari i, d'una altra, estudiar la possibilitat i viabilitat de modificar l'ordenació del sector “per adequar les determinacions i previsions urbanístiques a les  necessitats creixents de la indústria existent amb coherència amb l'interès públic municipal”. L'altre objectiu és formar una comissió urbanística amb els tècnics i un representant de cada grup municipal així com de l'equip de govern per tal d'avançar en la tramitació de la modificació del POUM i consensuar entre els diferents actors la proposta de modificació del POUM.

El 29 de gener, el ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar la suspensió de llicència per a l'enderroc d'un sector d'una nau i una xemeneia. Aquest mes, l'empresa ja ha presentat una nova proposta per a la construcció d'un moll de càrrega que preveu mantenir la xemeneia. El grup d'ICV-EUiA aposta per fixar uns criteris que compatibilitzin les necessitats de la producció de l'empresa i la protecció del patrimoni, permetre usos comercials en un determinat conjunt per tal de preservar les naus i obrir nous espais urbans a la ciutadania, amb la voluntat d'integrar determinats espais de l'antic recinte de la SAFA a la vila de Blanes i que pugui ser usat per la ciutadania, amb la possibilitat de la cessió en aprofitament urbanístic d'una o diverses naus per a equipaments públics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia