Urbanisme

Blanes modificarà el POUM per protegir l'antiga Safa

La moció presentada per ICV-EUiA per modificar el pla de millora urbana que afecta l'empresa Nylstar va tenir el suport de tots els grups excepte el PP, que es va abstenir

Tots els grups de l'Ajuntament de Blanes, amb l'excepció del PP, que es va abstenir, van votar a favor d'iniciar els tràmits per modificar el sector del pla de millora urbana que afecta l'empresa Nylstar i introduir canvis al POUM per determinar què es pot protegir de l'empresa. L'aprovació es va fer arran d'una moció d'ICV-EUiA presentada pel regidor Víctor Catalán, que va emfasitzar, però, que no només es tracta de definir què cal protegir de l'empresa sinó de casar al màxim possible els interessos públics i privats.

El regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez (PSC), va dir que “d'alguna manera” els treballs que es proposen en la moció ja s'estan fent, però que malgrat que la proposta era “redundant” aprovarien la moció. El portaveu de CiU, Joaquim Torrecillas, va recordar –com ho va fer en el ple anterior– la importància de la història de l'empresa. “Aquesta moció planteja que comencem a parlar-ne i hi ha moltes coses de les quals cal parlar”, va dir. La regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, també va remarcar la importància de preservar el patrimoni històric i, a la vegada, garantir la viabilitat de l'empresa. Finalment, el portaveu del PP, Salvador Tordera, va considerar que la proposta “és posar el carro davant dels cavalls”, i va apostar per esperar que sigui l'empresa qui faci una proposta, si ho veu necessari. Catalán va contestar que quan es va deixar la iniciativa a l'empresa, el 1992, “es va enderrocar la immensa majoria de la part antiga de la Safa”. “Cal dir què volem preservar, si podem entrar a negociar, i definir quinsvials i carrers de la Safa es podrien obrir a la ciutadania.”

El ple també va aprovar definitivament, per unanimitat, el conveni urbanístic amb la propietat de Pinya de Rosa. En el mateix punt es van desestimar les al·legacions presentades pel grup d'ERC, que no té representació a l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.