Urbanisme

Més alçada a l'accés sud de Girona per esquivar Adif

El govern municipal porta a ple dilluns una modificació de la nova urbanització on s'hi farà la futura Clínica Girona per enretirar la zona urbanitzablei no precisar el vistiplau de l'ens públic

La nova urbanització que s'ha de desenvolupar a la carretera Barcelona, a l'entrada sud de Girona, s'enretirarà vint metres de la via del tren i així no es dependrà de permisos d'Adif per fer-hi qualsevol actuació. Així ho ha decidit el govern municipal de CiU i dilluns que ve portarà a ple aquesta modificació del planejament.

El fet que la línia del tren convencional no se soterri com estava previst ja obligava a canviar el projecte per adaptar-lo a aquesta realitat, però ara s'aprofita per tenir més llibertat i no anar a remolc d'Adif. El regidor d'urbanisme, Carles Ribas, assenyala que “la modificació que apliquem suposarà perdre amplada sobre el terreny que es preveia però això es pot guanyar amb més alçada”. El càlcul que han fet és que “els metres que perdem per allunyar-nos de la via es pot recuperar permetent una planta més”. Es tracta d'un tràmit important perquè és el sector on s'hi preveu construir la nova Clínica Girona. Això evitarà que calgui demanar permís i revisió de qualsevol projecte per part de l'Administrador d'Infraestructura (Adif) a cada pas que s'hagi de tirar endavant. Ribas indica que amb aquest canvi del planejament sobre el projecte inicial previst “permetrà donar una major tranquil·litat global”. En el sector, està previst que s'hi faci un hotel amb un edifici de gran alçada, la Clínica Girona i, al voltant, d'un miler de pisos.

Més fàcil per la Clínica

El canvi de planejament suposarà que el projecte torni a posar-se a exposició pública i que s'hi puguin presentar al·legacions, però si s'aprova facilitarà els tràmits i agilitzarà el procés perquè la Clínica Girona pugui iniciar les obres de seguida que tingui el projecte a punt. Un projecte que els responsable del centre sanitari van anunciar que tindria un cost de 50 milions d'euros i tindria uns 25.000 metres quadrats al sector que havia ocupat l'antiga nau de la Citroën. Això permetrà abandonar l'actual edifici que se cediria en part al Col·legi Verd i la resta es reconvertiria en un centre comercial.

LA XIFRA

25.000
metres quadrats
és l'edificabilitat que tindrà estimada la nova Clínica Girona quan es faci a l'accés sud.

Portaran a debat la descatalogació del garaig Forné

Finalment, l'equip de govern de Girona ha decidit dur també dilluns que ve al plenari municipal la proposta per descatalogar l'edifici del garatge Forné. Aquesta és l'aposta del govern de CiU a Girona després de valorar les diverses opcions possibles, tenint en compte, que els amos de l'immoble van portar als jutjats la catalogació i protecció de la façana i demanen una indemnització superior als vuit milions d'euros. El regidor d'urbanisme, Carles Ribas, indica que “tenint en compte experiències com el xalet Tarrús, el mercat de Santa Eugènia o el Bambini, no volem situar amb risc la ciutat de Girona” i per aquest motiu demanaran al plenari la descatalogació i evitar així haver d'assumir la possible indemnització milionària que podrien dictar els jutjats. Ek govern havia plantejat portar al plenari una moció que permetés decidir si es descatalogava, si es deixava com està esperant la resolució judicial o si es protegia integralment, com reclamava el Col·legi d'Arquitectes. Però, finalment, el govern ha optat per portar la descatalogació com apostava i que el ple es pronunciï al respecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia