Urbanisme

Junts per Banyoles, “decebuts” amb el POUM

El principal grup de l'oposició lamenta que en l'avanç del nou pla general no hi hagi un hotel d'entitats i no es reorganitzi el front de l'estany

Per Junts per Banyoles (ERC i Rcat) l'avanç del nou pla general (POUM) que ha elaborat l'equip de govern (CiU i un regidor no adscrit) no compleix amb les expectatives perquè, d'una banda, es nodreix a base de molts estudis i documents ja existents –i, alguns, antiquats– i, de l'altra, no s'hi nota cap visió global de ciutat a llarg termini. “Els resultats ens semblen mediocres”, va concloure ahir la regidora Roser Masgrau (l'alcaldable a les pròximes municipals), que en companyia dels altres tres membres del seu grup municipal va resumir les aportacions que faran a l'avanç del pla.

Entre altres qüestions, Junts per Banyoles demana un hotel d'entitats o gran centre cívic on es concentri l'activitat de les associacions, per així crear sinergies; la reorganització del front de l'estany per alliberar-lo del trànsit i potenciar-lo com un lloc de passeig; l'adequació d'aparcaments dissuasius a prop del centre per poder dedicar el barri vell als vianants, i l'aprofitament de la xarxa de recs per crear franges verdes que connectin l'estany i el centre.

LA FRASE

Cal un POUM que, a més de pensar en el creixement urbanístic, pensi en el benestar dels ciutadans
Roser Masgrau
REGIDORA DE JUNTS PER BANYOLES

La zona d'equipaments per al CNB

Junts per Banyoles ha presentat al·legacions a la modificació puntual del text refós de l'actual pla general en l'àmbit de l'entorn de l'estany, aprovada de manera inicial per l'Ajuntament. El principal grup de l'oposició discrepa del canvi de qualificació d'una àrea de mil metres quadrats del costat del pavelló de la Draga, que de zona d'equipaments passa a ser zona verda, un canvi que es compensa amb la qualificació com a zona d'equipaments d'una zona verda de 380 metres quadrats del costat del Club Natació Banyoles (CNB). “És una operació pensada per cobrir les necessitats del club de natació”, va afirmar ahir el regidor Josep Vicens. Per ell, si es confirma aquella modificació, com a mínim s'hauria de demanar al club una compensació per al municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia