Urbanisme

L'Ajuntament de Lloret vol tenir a punt el passeig Verdaguer diumenge

Les pluges n'han endarrerit els treballs, però es preveu que s'acabin dissabte

No hi haurà aparcament de motos i es limitarà la càrrega i descàrrega

L'Ajuntament de Lloret de Mar confia que les obres de la rambla de Romà Barnés i del passeig de Jacint Verdaguer estaran a punt per obrir-se al trànsit diumenge, segons va confirmar ahir l'alcalde, Romà Codina. Inicialment havia d'acabar-se el gruix de les obres divendres, però les pluges dels últims tres dies poden haver fet endarrerir la previsió. “Esperem que tota la pavimentació estigui a punt divendres o dissabte, encara treballen per poder-ho tenir obert diumenge de rams”, va dir Codina.

Un cop s'obri, la pavimentació no serà l'únic canvi que es podrà veure a la zona, ja que a partir de les 12 del migdia serà només per a vianants i al passeig Jacint Verdaguer interior no hi podran aparcar motos, com feien abans de les obres. L'Ajuntament va convocar fa uns dies els veïns, restauradors i hotelers de la zona per conèixer la seva opinió sobre la possibilitat de fer-hi canvis, i majoritàriament van estar a favor de limitar fins a les 12 del migdia els estacionaments per a càrrega i descàrrega, suprimir els aparcaments de motos (se'n faran de nous al passeig marítim) i fer que la zona sigui d'ús exclusiu per a vianants a partir de les dotze.

Canviar l'orientació

Fins ara, els vehicles podien estacionar per a càrrega i descàrrega tot el dia. “Amb els canvis es busca també una altra orientació del carrer, que la gent pugui passejar i menjar a les terrasses sense que hi hagi trànsit”, va explicar el regidor de Planejament Urbanístic, Jordi Martínez. L'aparcament de motos de la rambla de Romà Barnés sí que es manté.

LA FRASE

Els veïns majoritàriament veuen bé que la zona es tanqui al trànsit a partir del migdia
Romà Codina
alcalde de lloret de mar

LA XIFRA

1,1
milions d'euros
és el cost que han tingut les obres de remodelació, dels quals mig milió està subvencionat.

El mobiliari urbà, els mesos d'abril i maig

Les obres de remodelació de la rambla de Romà Barnés i el passeig de Jacint Verdaguer han tingut un cost d'1,1 milions, dels quals 500.000 euros aproximadament provenen d'una subvenció de la Generalitat. Tot i que es preveu enllestir el gruix de l'obra aquesta setmana, l'obra complementària (papereres, bancs, il·luminació, jardineria i altres elements de mobiliari urbà) s'enllestirà entre els mesos d'abril i maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia