Urbanisme

Urbanisme

Desconstruint El Bulli

L'enderroc dels edificis del que va ser el millor restaurant del món segueixen a bon ritme

Al costat del restaurant, la masia de la fundadora d'El Bulli serà una residència

Operaris desconstruint les parets i dependències del que va ser el millor restaurant del món i camions que s'emporten camions de runa. Aquesta és la principal activitat que es pot veure des de l'inici del passat mes de març a la cala Montjoi de Roses. Tot el perímetre d'El Bulli queda tancat per evitar l'accés excessiu de curiosos, però, darrere les tanques, les obres de demolició ja estan ben avançades. Ferran Adrià està aplicant a les parets i volums del seu antic restaurant el que aplicava a la cuina: desconstruir els clàssics per reinventar-los i fer-ne sorgir nous referents.

Per ara, però, no es tracta, encara, de construir res. Lluís Biosca, membre de l'equip de Ferran Adrià, va explicar, quan va començar l'enderroc, que les primeres tasques consistien a retirar la runa dels mòduls més antics de l'edificació, els que aniran a terra. Es tracta d'un antic menjador del restaurant i d'una àrea que es destinava a magatzem. “Estem en una fase molt incipient de tot el procés de construcció i no tenim cap pressa”, va dir Lluís Bosca en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies.

Un mes després de l'inici d'aquestes obres, ni l'arquitecte del projecte ni cap representant de l'equip de Ferran Adrià donen més detalls dels treballs. Un cop enderrocada la part més antiga de l'edifici, s'ha de començar a treballar a les parts més noves i en la restauració de la casa de Marketta Schilling, la fundadora d'El Bulli, l'any 1961. Aquesta casa, actualment propietat de Ferran Adrià i catalogada com a masia, serà remodelada en el seu conjunt respectant la seva estructura actual i s'habilitarà com a residència de Ferran Adrià. Les obres, de fet, no poden anar gaire més enllà perquè aquesta primera fase –que es preveu que durarà un any– només permet l'ampliació d'un 20% de la superfície existent anterior. La part més ambiciosa (que preveu una ampliació de fins a un 300%), quedarà per a més tard. Ferran Adrià en va aturar la tramitació per buscar més consens amb el seu projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia