Urbanisme

Més sòl públic per a Sant Feliu a les naus de l'antiga Agglotap

Acord entre el govern local i els amos de la vella fàbrica surera

S'hi permet l'ús residencial, amb contrapartides

El govern de Sant Feliu de Guíxols ha signat un conveni amb els propietaris del sòl de l'antiga indústria tapera Agglotap que fa possible que una de les dues illes que ocupava fins fa pocs mesos la fàbrica passi a ser zona verda, aparcament i equipaments, entre els carrers Rufo, Girona, Durban i Camís, a canvi de permetre el pas a residencial de dos terços de l'altra illa, amb una nova zona verda a l'extrem de l'avinguda Canàries.

El regidor d'Urbanisme, Joan Vicente, destacava ahir que el conveni i la modificació urbanística, aprovada ahir a la nit al ple, suposen incrementar els 1.769 metres quadrats de sòl públic previstos pel POUM a 4.192 en la nova proposta. El sostre edificable es manté invariable, però circumscrit a la porció residencial de la segona illa amb plantes baixes comercials i altures de tres i quatre –en el cas de l'avinguda Canàries– pisos d'habitatges.

El conveni preveu materialitzar abans del termini màxim del 30 d'octubre del 2015 la cessió del sòl públic. Des de l'equip de govern municipal es considera que es tracta d'una actuació d'alt valor estratègic, ja que permet obrir les portes a actuacions importants al centre del nucli urbà, com ara recuperar la plaça d'Alabric –destinada exclusivament a aparcament– com a espai lliure i generar espais lliures a l'entorn de l'asil Surís.

LA XIFRA

4.192
metres quadrats
cediran els amos de les naus d'Agglotap al municipi com a zona verda, pàrquing i equipaments.

Zona d'aparcament nova durant cinc anys

En el ple d'ahir al vespre també es va aprovar un altre conveni amb els propietaris del sòl d'Agglotap per permetre durant cinc anys un ús públic de l'illa que es mantindrà com a propietat privada. La modificació urbanística els dóna dret a desenvolupar el sostre comercial i residencial, però, de moment, l'esplanada existent s'habilitarà com a aparcament gratuït d'ús públic i les naus –en desús des que l'activitat industrial va cessar del tot a finals de l'any passat– es destinaran provisionalment a usos municipals. Vicente posava com a exemple els de magatzem per ala brigada municipal, però tampoc descartava que de manera provisional algun espai pugui destinar-se també a esponjar l'activitat de les colles de carnaval. Respecte al sòl industrial que es perd, argumenten que l'emplaçament al mig del nucli urbà no era el més adient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia