Urbanisme

Pas endavant en els enderrocs al barri gitano

L'Ajuntament i la Generalitat acorden un conveni per la titularitat del solar

L'Ajuntament de Figueres i la Generalitat han acordat signar un conveni segons el qual el solar que quedarà lliure un cop s'enderroquin les 44 cases propietat de l'Incasòl del barri de Sant Joan, on viu la comunitat gitana, passarà a ser municipal. Però a canvi, el consistori buscarà uns terrenys similars pel que fa al valor econòmic perquè la Generalitat construeixi habitatge social. Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han explicat que aquests terrenys no estaran necessàriament dins del barri gitano, i ha aclarit també que els pisos que es construiran no seran per a les famílies que es desallotgen ara.

Aquest acord es va prendre en una reunió que es va fer ahir a Barcelona i en la qual van participar l'alcaldessa, Marta Felip, i el regidor del barri de Sant Joan, Jordi Masquef; el director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Font, i el director de l'Incasòl, Francesc Damià Calvet. Ara els serveis jurídics de les dues administracions han de validar el text de l'acord i previsiblement el conveni ja no se signarà fins passades les eleccions municipals del 24 de maig.

El conveni també preveu com s'ha d'actuar en el desallotjament i reallotjament de les famílies i en els enderrocs. De fet, el mes passat es va enderrocar la primera de les 44 cases afectades (on no vivia ningú) i fonts del departament assenyalen que en els “pròxims dies o setmanes” n'hi haurà més. Per ara no s'ha reallotjat cap família, però s'estan buscant solucions mentre arriben les resolucions del jutjat per fer els primers desnonaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia