Urbanisme

Pendents d'Urbanisme per enderrocar cal Procurador, a Olot

És un edifici catalogat i cal preservar alguns elements per a la futura reconstrucció

En espera de l'autorització, l'Ajuntament tanca el perímetre

La casa del Procurador de l'Abat d'Olot, que està catalogada, està en situació crítica des del punt de vista urbanístic i per això l'Ajuntament de la capital garrotxina hi ha limitat el pas de vianants per les voreres on té façana, les del carrer Onze de Setembre i plaça de Santa Magdalena. El regidor de Cultura, Josep Berga, ha informat que aquest edifici amenaça ruïna i també està en estat de ruïna econòmica. “La situació és molt crítica”, ha alertat.

Urbanisme té l'última paraula, però aquest edifici segurament s'haurà d'enderrocar. El problema és que l'expedient no es pot accelerar, perquè té elements històrics que cal preservar pel fet d'estar catalogat. Per seguretat i en espera, doncs, de determinar què cal fer, l'Ajuntament ha fet tancar el perímetre.

El mateix regidor ha explicat que, un cop enderrocat l'edifici en qüestió, la llei actual obliga la propietat, en aquest cas l'Ajuntament, a edificar un nou edifici de forma similar i incloent-hi els elements històrics que s'han hagut de preservar. Josep Berga ha detallat que aquests elements històrics són una llinda, l'estructura de la casa, bàsicament la balconada que dóna al sector del riu Fluvià, entre altres elements.

Ell mateix ha indicat que, ara per ara, l'Ajuntament d'Olot no pot invertir recursos en el nou edifici. Per això i també tal com mana la llei en aquests casos, haurà de cartografiar l'immoble i documentar bé quines són les estructures que s'han de conservar.

Aquesta casa és la del procurador de l'abat de Ripoll. Cal recordar que Olot estava sota el domini del monestir de Santa Maria i que l'abat tenia una de les residències a l'actual plaça del Palau. D'aquí ve el seu nom.

LA FRASE

La situació és crítica, però hem d'esperar l'informe d'Urbanisme i cartografiar i catalogar bé la casa
Josep Berga
REGIDOR DE CULTURA

Bona resposta dels propietaris del barri vell

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, s'ha manifestat satisfet perquè molts propietaris de pisos i locals del nucli antic “no han amagat el cap sota l'ala” davant dels requeriments que els han fet de millora dels seus edificis. Es tracta dels que hi ha al sector comprès entre el Carme i la plaça Major i el carrer del mateix nom i l'Esgleiers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia