Sense - El Punt

La contraportada

Creix el turisme israelià

Des de fa un parell o tres d'anys hi ha un increment del nombre de turistes israelians a la demarcació. Són famílies de mitjana edat de classe mitjana-alta

Fa un parell o tres d'anys, en les reunions de treball professionals que organitza el sector turístic a les comarques gironines, van detectar la presència de majoristes i minoristes d'agències de viatges d'Israel interessant-se pels espais naturals protegits i les zones d'interior i muntanya dels Pirineus. Al mateix temps els empresaris gironins van començar a notar un increment del nombre de pernoctacions de turistes israelians al llarg de tot l'any en hotels de quatre estrelles de la Cerdanya, “turistes de classe mitjana-alta, interessats per la cultura, la tradició i la natura, que practica touring, que es mou individualment o en grups petits i que no els importa allargar les seves vacances sobre la marxa si el que veuen els agrada”, assegura el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos. També hi ha un segment de turistes hebreus que s'hostatgen principalment a Barcelona o a Lloret de Mar amb un nivell econòmic més baix i que arriben a Catalunya a través de majorista de viatges, però que destinen una part del viatge a visitar Besalú, Castelló d'Empúries i Girona, on hi ha el Museu d'Història dels Jueus de Catalunya, que rep 100.000 visitants cada any.

És per això que el Patronat de Turisme de Girona, i a petició de l'empresariat gironí, participa per primera vegada en la fira International Mediterranean Tourism Market (IMMT), de Tel-Aviv, a Israel, dins l'estand de Catalunya com a soci de la marca Pirineus de Catalunya i en representació de les entitats i empresaris gironins per promocionar el conjunt de l'oferta turística del Pirineu de Girona, el llegat jueu de les comarques gironines, els espais naturals gironins i la Costa Brava. La fira comença avui i dura dos dies, i un representant del Patronat de Girona serà l'encarregat de dur a terme una presentació de la destinació dirigida a agents de viatges majoristes i minoristes i a la premsa del país.

Actualment quatre companyies aèries operen regularment entre Israel i Barcelona i porten prop de 200.000 israelians anuals al país. “I això anirà a més.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.