Sense - El Punt

TRIBUNALS

Ballo aporta proves de la donació al futbol de Lloret

L'empresari gironí, imputat en el cas Crespo, entrega factures i fotografies del patrocini a la magistrada del TSJC

Els tres exregidors de l'oposició expliquen l'operació de la plaça de braus

L'empresari gironí Rafael Ballo va anar força preparat en la declaració ahir com a imputat per suborn en el cas Crespo, davant la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que investiga si l'exalcalde de Lloret de Mar va cobrar diners a canvi de favors a constructors locals i a l'empresari rus Andrei Petrov.

Ballo, assistit per l'advocat Sergio Noguero, va aportar factures de la “donació” de 45.000 euros que ell i el seu soci Ernest Coloma van entregar al club de futbol de Lloret. Van ser tres pagaments per mitjà d'un taló bancari a nom del club entre el gener del 2007 i el juny del 2008. Tot i no signar un conveni de patrocini, l'empresari va aclarir a la magistrada que els dos pagaments de 15.000 euros que va fer al club consten en la comptabilitat de la seva empresa, Domun Habitat. A més, també va aportar fotografies en què es veuen les samarretes dels jugadors amb publicitat de les seves societats, Domun i Roda d'Estiu, i a les tanques del camp. Ballo va desmentir el suposat tracte de favor que el regidor Josep Valls (CiU), també imputat, els hauria donat en una obra de rehabilitació, com es recollia en la declaració de Coloma davant la Guàrdia Civil. Va detallar que la reforma va durar un any, mentre que el patrocini tres temporades, i ho van deixar el 2008 a causa de la crisi. Tot i els arguments, el fiscal estudia si demana la imputació de Coloma.

D'altra banda, els exregidors de l'oposició a Lloret Joaquim Teixidor (Grill), Lluïsa Parrilla (PSC) i Antoni Garcia (ICV) van explicar al TSJC els seus dubtes en l'operació de la plaça de braus. No sospitaven de l'inversor rus, sinó que es concedís una bonificació del 50% de la llicència d'obres a un promotor que per ells ja guanyava prou. Era i és el primer cop que el ple municipal l'aprovava adduint interès públic.

LA XIFRA

45.000
euros
van entregar els empresaris Rafael Ballo i Ernest Coloma al club de futbol de Lloret de Mar, el 2007 i 2008.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.