Sense - El Punt

Medi ambient

L'accés a parcs naturals no pot ser de pagament

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural nega que l'accés al parc del cap de Creus es pugui cobrar i recalca que el pagament als espais naturals protegits està sempre condicionat a la prestació d'un servei, en cap cas a l'accés, que és lliure i universal.

Resposta a Roses

En un comunicat, el Departament d'Agricultura va respondre ahir d'aquesta manera al plantejament anunciat per l'Ajuntament de Roses de regular l'accés al Parc Natural del Cap de Creus –a les cales i els paratges del terme municipal– amb la implantació de boies de lloguer per a les barques i pàrquings de pagament per als cotxes. Tot i que l'alcalde, Carles Pàramo, assegura que es tractaria d'oferir nous serveis –com ara un aparcament a l'ombra i vigilat–, Agricultura recalca que només el departament té competència per promoure i aprovar l'aplicació de determinats preus públics i/o taxes en aquests espais naturals, i que en primer lloc cal que s'aprovi una norma legislativa que doni garantia de legalitat a la ciutadania per aquest cobrament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.