Sense - El Punt

política

L'oposició demana a CiU que no porti l'afer de Vidreres al Consell Comarcal de la Selva

El PSC, el PP i ICV-EUiA recorden a Balliu que l'organisme “treballa per a tota la comarca”

Tothom elogia la tasca d'Eduard Adrobau com a conseller

Els partits de l'oposició al Consell Comarcal de la Selva no volen que CiU traslladi a l'ens comarcal el conflicte obert amb ERC a Vidreres. En aquesta població, els republicans han sortit del govern en saber que l'alcalde, Jordi Camps (CiU), els havia amagat que l'Oficina Antifrau l'investigava a ell i a l'Ajuntament, i que no havia entrat els requeriments al registre. Com a conseqüència del trencament, Salvador Balliu (CiU), president del Consell, va demanar a Jordi Orobitg (ERC), vicepresident, que prescindissin d'Eduard Adrobau, portaveu d'ERC a Vidreres, com a conseller de Territori i Sostenibilitat.

“Una baralla de Vidreres no ha de repercutir en el Consell; el president, en la seva presa de possessió, va dir que treballàvem per a la comarca”, va dir Martí Nogué, portaveu del PSC. És una opinió compartida per la resta de formacions, com ara el PP, que va recordar a CiU el suport que va rebre d'ERC en el cas Manga –que va provocar la caiguda de Robert Fauria (CiU) com a president del Consell–. Enric Martínez, portaveu del PP, va donar suport a la decisió presa per ERC a Vidreres: “Dono tot el meu suport a ERC pel que ha fet.” ICV-EUiA també va manifestar que les problemàtiques “dels pobles s'haurien de solucionar dins dels pobles”, en paraules de Joan Salmerón. Aquest també va apuntar que la pressió de CiU cap a ERC per prescindir d'Adrobau podria ser una torna per quan ERC va demanar el cap de Josep Valls (CiU), regidor de Lloret, del Consell quan va ser detingut en l'operació Clotilde.

Tots van coincidir a elogiar la tasca d'Adrobau com a conseller de Territori i Sostenibilitat. “Està fent una bona feina i ens hi hem entès sempre”, va dir Nogué. “Els contactes que hi hem tingut han estat d'un tracte excel·lent”, hi va afegir Martínez.

LA FRASE

Una baralla a Vidreres no ha de repercutir en el Consell
Martí Nogué
Portaveu del psc al consell comarcal de la selva

Ple al Consell al matí, i al vespre, a Vidreres

L'agenda ha fet coincidir avui una doble cita política entorn de la crisi de govern a Vidreres. Al matí es farà ple ordinari al Consell Comarcal de la Selva, governat per CiU i ERC. Al vespre tocarà sessió plenària ordinària a l'Ajuntament de Vidreres, on es formalitzarà la sortida de VST-ERC del govern local. Es preveuen dues sessions molt tenses des del punt de vista polític tant al Consell com a Vidreres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.