Hans Beck

Pare dels «clicks» de Playmobil

El dissenyador alemany Hans Beck, inventor i pare dels ninotets de plàstic Playmobil, va morir el 30 de gener als 79 anys, segons un comunicat de l'empresa Geobra-Brandstätter, fabricant dels famosos clicks.

Beck, que ha venut 2.200 milions d'exemplars de les seves criatures des que va començar la producció en sèrie, a començament dels setanta, va morir, després d'una llarga malaltia, a casa seva, a la vora del llac de Constanza (fronterer entre Suïssa, Alemanya i Àustria).

El dissenyador industrial va escriure una «important pàgina en la història de la botiga de joguines» amb el desenvolupament d'uns versàtils ninots de plàstic que, des que van sortir a la venda, el 1974, han arribat a les habitacions infantils de tot el món, va destacar l'empresa.

Nascut el 1929 a l'estat alemany de Turíngia (centre del país), Beck es va formar a la ciutat de Zirndorf, on va aprendre l'ofici de fuster i es va especialitzar en la producció de joguines, principalment automòbils i avions.

Va començar a treballar a l'empresa Geobra el 1958, i inicialment es va concentrar en maquetes d'avions, maquinària i vehicles industrials. Tretze anys després d'haver començat la seva carrera, l'empresa el va destinar al departament de botiga de joguines, amb l'encàrrec de desenvolupar una nova gamma de productes per a nens, d'automòbils a models humans.

La seva primera figureta mesurava 7,5 centímetres, era fàcilment manejable per una mà infantil i movia braços i cames. D'aquí va sorgir la idea de convertir aquest prototip en una criatura dotada per a l'absoluta versatilitat, d'adaptar-se a qualsevol situació i professió. Inicialment, els seus models es van concebre per a nens de fins a quatre anys.

Durant els 30 anys següents al llançament, els clicks de Playmobil van deixar de ser un producte exclusivament infantil, en el sentit literal de la paraula, i van fascinar col·leccionistes adults de tot el planeta.

Geobra és avui una empresa amb 3.000 treballadors que exporta els seus ninotets a 70 països dels cinc continents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.