Amós Miguélez Álvarez

Tècnic en jardineria i fundador i president de l'associació Net i Bonic de Ripoll

El tècnic en jardineria Amós Miguélez Álvarez, fundador de l'associació Net i Bonic de Ripoll, va morir el dia 6 d'abril als 67 anys.

Nascut a San Pedro de Foncollada (Lleó) el 17 de maig del 1941, va fundar, amb el seu germà, Robert Miguélez, Net i Bonic el 1978. De fet, l'embrió de l'associació va ser l'empresa de jardineria ARP, que Amós Miguélez regentava amb el seu germà. L'associació es va marcar l'objectiu de fomentar el civisme i el respecte de l'entorn en la societat, a partir d'uns elements molt arrelats al respecte i a la netedat: les flors i les plantes. La iniciativa va néixer com una activitat adreçada als escolars de Ripoll, municipi on va viure fins a la seva mort. Aquesta actuació va consistir a obsequiar amb flors els estudiants després d'haver col·laborat en la neteja dels carrers de la població. Més endavant, l'experiència es va estendre a altres poblacions de la comarca. Net i Bonic va promoure també el respecte a l'entorn amb motiu de concentracions esportives o culturals, com ara la Setmana Catalana de Ciclisme, la Vuelta o la festa del pedal de Sant Gregori.

La campanya Amunt, tren amunt per salvar el tren de Ripoll, la recuperació d'avets després de Nadal i les jornades agrícoles del Ripollès i la Cerdanya són algunes de les iniciatives que també es van promoure des de l'associació.

Les exèquies es van celebrar ahir, dia 8 d'abril del 2009, al monestir de Ripoll.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.