Necrològiques

Lluís Palet i Pou

Músic bordilenc, era instrumentista de trombó, fiscorn i violí

El músic Lluís Palet i Pou, instrumentista de trombó, fiscorn i violí a diverses cobles i orquestres, va morir el dia 8 de setembre del 2011 a l'edat de 88 anys.

Nascut a Bordils el 2 de març del 1923, va fer els estudis de solfeig amb el mestre Eleuteri Alou. Posteriorment va estudiar violí amb Ferran Jofre i Josep M. Carbonell, i trombó i fiscorn amb el popular fiscornaire Josep Puig, el Moreno.

Lluís Palet va tocar en les cobles orquestres Florida i Ferrer de Girona, Amoga de Vidreres, Leader's (amb la qual va realitzar diverses actuacions per Europa), Girona, Maravella de Caldes de Malavella, Costa Brava de Palafrugell i el conjunt Tropicana. De les cobles orquestres Amoga i Costa Brava va ser també cofundador.

Palet també havia impartit classes de fiscorn, i entre els seus alumnes hi havia el compositor i director durant molts anys de La Principal de la Bisbal Josep Cassú.

Durant els darrers anys de la seva trajectòria musical, Lluís Palet va formar part de la cobla Baix Empordà de Palamós i de l'Orquestra de Cambra de la Diputació de Girona.

Vidu de Concepció Ribas i Oliveras i pare d'un fill, Esteve (que també és músic), la cerimònia se celebrarà avui dissabte, dia 10 de setembre, a les 10 del matí, a l'església parroquial de Bordils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a