Necrològiques

Elías Garralda Alzugaray

Pintor navarrès establert a Olot

El pintor navarrès establert a Olot Elías Garralda Alzugaray va morir ahir, dia 6 de març, a l'edat de 86 anys.

Nascut a Lesaka (Navarra) el 16 de febrer del 1926, ja de molt petit tenia una gran afició pel dibuix. Durant la Guerra Civil espanyola la seva família es va haver d'exiliar a Biarritz i a l'escola francesa van descobrir les seves habilitats a l'hora de dibuixar. De retorn a l'Estat espanyol, al seu pare, que era mestre, el van sancionar a exercir la professió lluny de Navarra. Va ser així que va arribar a Olot, on de seguida va entrar en contacte amb l'ambient artístic de l'època. Amb només 17 anys va començar a vendre els primers quadres, amb els diners dels quals comprava els colors i els diversos materials que necessitava per pintar.

Elías Garralda va ser un pintor de paisatges. Gran observador de la natura, la seva obra reflecteix cases de pagès, camps i muntanyes de la Garrotxa i la Cerdanya, i també de la seva terra, Navarra, i de Santander.

Garralda Va exposar a diverses galeries de Barcelona, Madrid, Bilbao, València i Olot, entre moltes altres poblacions.

Vidu de Maria del Tura Bassols Masmitjà i pare de dos fills, Demetrio i Begoña, les exèquies se celebraran avui, dia 7, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sant Esteve d'Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a