Necrològiques

Oriol Casassas i Simó

Metge especialitzat en pediatria i poeta

El metge i poeta Oriol Casassas i Simó, un destacat pediatre membre emèrit de l'Institut d'Estudis Catalans, va morir ahir als 89 anys.

Nascut a Sabadell el 1923, va concentrar molts dels seus esforços als problemes socials de la medicina (és coautor de La Pediatria en el suburbi, Epidemiologia social de la infància a Catalunya i Funció social de la medicina); a qüestions d'història de la medicina (va escriure La medicina catalana del segle XX, Cent anys de pediatria a Catalunya, Josep Alsina i Bofill, l'exemple i estudis biogràfics sobre August Pi i Sunyer, Jordi Gol, Pere Calafell i Josep Trueta); i a aspectes lingüístics (és coautor dels Vocabularis mèdics i director del Diccionari Enciclopèdic de Medicina).

Casassas va presidir la Societat Catalana de Pediatria, la Societat Catalana de Biologia (filial de l'IEC) i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques, de la qual també va ser president (1978-1982). Va rebre el premi Jordi Gol a la trajectòria professional i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La muntanya i l'excursionisme van ocupar un espai important durant la seva joventut. També havia practicat bàsquet, i jugava a la Unió Esportiva de Sants, que aquells anys competia amb clubs com ara el Laietà, el Joventut, el Barcelona o l'Espanyol.

En l'àmbit literari, va escriure el poemari Primer –i últim– llibre d'exercicis, publicat per Els Llibres de les Quatre Estacions, l'any 1973, amb pròleg de Joan Oliver, fill de Sabadell com ell. L'obra va ser guardonada amb el Premi Salvat-Papasseit 1972.

L'acte de comiat se celebrarà divendres, dia 12, a les 11 del matí, al Tanatori de les Corts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.