Necrològiques

En record d'en Miquel Barcelona Moreno

Quan un company, amic o conegut ens deixa, per la nostra ment ens passen les vivències que vàrem compartir amb ell. Recordo amb molta enyorança les xerrades que fèiem a Anglès, tot recordant les moltes anècdotes viscudes amb el pas del temps.

Penseu que en Miquel Barcelona ha estat de les poques persones de l'univers que han tingut a les seves mans el control d'algunes estrelles del cinema, com ara Kirk Douglas, John Wayne, Ava Gardner i Mario Cabré, i, en el vessant literari, de Josep Pla, a més d'alts càrrecs polítics del moment. Si he dit control, us ho dic perquè ell va ser el xofer de tots aquests il·lustres personatges.

De totes les vivències d'en Miquel, se'n podria escriure un llibre. Ell és, sense cap mena de dubte, dels pocs coneixedors de la veritable història de Pandora y el holandés errante. Qui no ha sentit a parlar alguna vegada de l'embolic entre Ava Gardner, Mario Cabré i el totpoderós artista i cantant americà Frank Sinatra, a la Tossa de Mar dels anys cinquanta? O de les discussions de col·legues amb en Josep Pla, dient-li “tu, d'escriure en pots saber molt, però dins el meu cotxe mano jo”?

En Miquel fou de les poques persones que, en el seu dia i sent un ciutadà ras, es feia amb la jet-set, i el més curiós del cas és que aquella gent el tenia molt ben considerat, tot guardant les confidències del moment i tenint en compte que dins el cotxe manava ell.

A més, en Miquel, en els temps difícils de la postguerra, fou membre actiu de l'associació cultural Floricel d'Anglès.

Amic Miquel, encara ens queda una trobada pendent, la que vàrem dir que tindríem. Espero i desitjo que tinguis el control, com sempre vas tenir, en aquest últim trajecte.

(*) Pere Espinet i Coll és portaveu del grup municipal PAU

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia