Cinema

El árbol de la vida

Poesia íntima i universal

Després de llargs anys de fer-se esperar, Terrence Malick ha reaparegut aquest any al Festival de Canes amb una pel·lícula ambiciosa i visualment espectacular. Portant a la màxima expressió el lema que cal partir d'allò particular per arribar a allò universal, Malick centra la seva mirada sensible i profunda en una família del mig oest nord-americà dels anys cinquanta (vista sobretot a través d'un dels fills), per anar bastint una mena de retrat impressionista que s'alterna amb espectaculars imatges de la natura i de l'univers. Brad Pitt interpreta l'estricte pare d'aquesta família, incapaç d'evitar que les seves frustracions laborals i socials afectin la relació amb el nen protagonista. Sean Penn interpreta el mateix noi quan ja és gran, convertit en un arquitecte d'èxit, però també en una ànima perduda a la recerca de respostes sobre el sentit de la vida i l'univers.

Amb no pocs elements en comú amb 2001, una odissea en l'espai, Terrence Malick també busca respostes al sentit de l'univers a través de bellíssimes i impressionants imatges. Però és en les distàncies curtes, en els personatges magistralment dibuixats i en el retrat que fa de la innocència, la felicitat i les pors de la infantesa, on brilla més aquesta pel·lícula guardonada amb la Palma d'Or de Canes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

«El árbol de la vida»

Gènere: Drama
Direcció: Edward Dmytryk.
Intèrprets: Montgomery Clift, Elizabeth Taylor, Eva Marie Saint, Richard Attenborough.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a