Cinema

Catalunya über alles!

Catalunya i les ombres d'Occident

Codirector de Joves i director en solitari de Negro Buenos Aires, Ramon Térmens es llença a un triple salt mortal amb Catalunya über alles!: el tercer llargmetratge, que explica tres històries i toca temes tan delicats com ara la immigració, el racisme i la intolerància. Els tres premis que va rebre al Festival de Màlaga confirmen que se n'ha sortit prou bé. El ja enyorat Jordi Dauder, un dels protagonistes d'aquest film (i dels altres dos de Térmens), li va dir que estava boig, quan va llegir el guió. Perquè el cineasta viatja a la Catalunya rural per explicar-nos històries d'empresaris racistes, de gent incapaç d'acceptar un suposat violador que ja ha complert condemna, de polítics que juguen descaradament la carta del racisme per guanyar vots... Problemes, tots ells, plantejats a través d'un entramat dramàtic molt ben construït, amb actors solvents i ben dirigits. La denúncia que fa de la intolerància de la nostra societat –i de qualsevol societat occidental– és contundent, efectiva i necessària. I més encara tenint en compte el que ha passat en les darreres eleccions: sis mesos després de Màlaga, la pel·lícula és més vigent que mai.

Direcció: Ramon Térmens. Intèrprets: Jordi Dauder, Gonzalo Cunill, Vicky Peña, Àngels Bassas, Babou Cham, Joel Joan, Belén Fabra. Drama. Catalunya, 2011.
http://www.segarrafilms.cat/
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Catalunya über alles!

«Catalunya über alles!»

Gènere: Drama
Direcció: Ramón Termens.
Intèrprets: Belén Fabra, Joel Joan, Jordi Dauder.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a