Cinema

J. Edgar

L'home a l'ombra de l'FBI

No és fàcil resumir la trajectòria de Clint Eastwood: més enllà de ser un dels darrers clàssics de Hollywood en actiu, ha girat la seva mirada alternativament a tota mena de gèneres (thriller, drama, western, comèdia...), ha tocat temes molt variats (la guerra, l'amor, la mort...), i ha variat el to del seu discurs des del pessimisme més absolut fins a l'esperança. Tot i que no és molt abonat a les biografies de personatges reals, fa dos anys va retratar Mandela a Invictus, i ara enfoca la seva càmera al que podria ser el seu revers: l'obscur i controvertit J. Edgar Hoover, fundador de l'FBI.

Personatge abordat pel cinema i la televisió en prop d'una quarantena d'ocasions, Hoover va manar a l'FBI durant prop de cinc dècades, durant les quals va sobreviure a vuit presidents i a tres guerres. La seva figura, plena de llums i d'ombres (per uns va salvar el país en nombroses ocasions, d'altres no li perdonen que transgredís sovint les regles), és objecte d'una radiografia gens benvolent. Amb la col·laboració de Leonardo DiCaprio, Eastwood fa la dissecció emocional del personatge i analitza les circumstàncies que van forjar la seva personalitat i el van portar a actuar de la manera que ho feia. Una qüestió molt rellevant: va arribar a ser una de les persones més poderoses del planeta, i la seva influència en la manera de governar dels polítics ha arribat fins avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
J. Edgar

«J. Edgar»

Gènere: Biopic
Direcció: Clint Eastwood.
Intèrprets: Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Jeffrey Donovan.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a