La Comissió de la Dignitat acusa TV3 de censurar «Monarquia o república?»

La Comissió de la Dignitat ha considerat la decisió de la direcció de TV3 de suspendre l'emissió del reportatge Monarquia o república? com un «acte de censura» i un «greu atac contra la llibertat d'expressió i els drets polítics». El treball, realitzat per Montserrat Armengou i Ricard Belis –equip responsable, entre d'altres, d'Els nens perduts del franquisme– s'havia d'emetre al febrer a l'espai Sense ficció i ha quedat suspès a l'espera que se'n faci un nou muntatge amb un «enfocament diferent», segons va explicar divendres la directora de TV3, Mònica Terribas, en la comissió de control.

En un comunicat, la Comissió de la Dignitat ha «condemnat» el que considera «un acte contra els drets d'informació dels professionals de TV3» i ha exigit «la rectificació» dels responsables de la cadena i que s'emeti el reportatge «tal com ha estat realitzat per l'equip responsable, sense cap mena de censura». La Comissió de la Dignitat, a més, recorda que el treball l'ha realitzat «el prestigiós i premiat equip de TV3 Premi Dignitat 2008».

Concentració

La Comissió de la Dignitat ha convocat una concentració per protestar per la suspensió del reportatge demà, 14 d'abril –coincidint amb el 69è aniversari de la proclamació de la República Catalana feta per Francesc Macià–, a les 20 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.