Comunicació

Presència distribueix aquest diumenge el pòster ‘Libèl·lules i espiadimonis dels Països Catalans', que recull 44 espècies

Libèl·lules de casa

Aquest diumenge els lectors i subscriptors de l'Avui i El Punt rebran conjuntament amb el diari i Presència, el pòster Libèl·lules i espiadimonis dels Països Catalans, de la col·lecció que trimestralment editen l'Obra Social de Catalunya Caixa i Presència. El pòster recull 44 espècies d'odonats de les 69 que hi ha comptabilitzades a les terres catalanes.

Dibuixos de Toni Llobet

Els dibuixos del pòster han anat a càrrec de Toni Llobet, que és l'il·lustrador habitual de la col·lecció sobre biodiversitat Coneix la Natura que es publica des de fa vuit anys. L'assessor científic Mike Lockwood, que també és l'autor dels textos, explica que s'han obviat algunes espècies, perquè són molt semblants entre elles.

L'il·lustrador Toni Llobet apunta que “les libèl·lules són uns animals agraïts de dibuixar, amb uns dissenys multicolors molt ben definits, amb tota mena de combinacions cromàtiques”. Per la seva banda, Mike Lockwood destaca la importància que podrien tenir les libèl·lules en l'educació ambiental: “Són molt vistoses, molt abundants i molt curioses. Ho fan tot davant dels teus ulls. Són animals que et permeten seguir completament tot el seu cicle vital”. Les libèl·lules són completament inofensives per a l'ésser humà, i de fet són bones aliades, ja que mengen mosquits, mosques, tàvecs, i moltes són bones indicadores de la qualitat de l'aigua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.