Comunicació

El govern francès vol oficialitzar TV3 a la Catalunya del Nord

El ministre d'afers estrangers i europeus del govern de París, Alain Juppé, ha confirmat que un projecte d'acord ha estat enviat al govern de Madrid, ignorant les competències del govern català

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha fet gestions amb el ministeri d'afers estrangers i europeus del govern francès per a procedir a un intercanvi de freqüències de televisió i de ràdio transfrontereres per a permetre, de manera oficial, la recepció a la Catalunya del Nord de les ràdios i televisions públiques de la Catalunya autònoma.

Segons el diputat nord-català de la UMP François Calvet “Alain Juppé, el ministre d'afers estrangers i europeus, m'ha confirmat que un projecte d'acord franco-espanyol ha estat tramés per l'ambaixada de França a Madrid al govern espanyol”. La proposta d'acord de les autoritats franceses no ha estat adreçada, doncs, ni al CAC ni al govern de la Generalitat, sinó al govern central espanyol.

Les institucions de la Catalunya del Nord i els seus diputats havien estat sol·licitats per associacions i particulars per a que recolzessin la bona recepció de les ràdios i televisions catalanes a totes les comarques catalanes sota administració francesa. Després que les emissions de la televisió catalana passessin de la difusió analògica a la numèrica o digital l'any passat, molts teleespectadors s'havien quedat sense rebre cap televisió en català. Les ràdios catalanes, per una altra banda, havien hagut de reduir la potència de les seves emissions a la demanda de les autoritats franceses. Aquestes emissions de televisió i ràdio procedents de fora de les fronteres estatals franceses es troben en una situació d'alegalitat, ja que no són regides per cap text legal.

François Calvet explica que “les reunions de treball entre el ministeri i les institucions han conduït a la necessitat d'elaborar un tractat entre França i Espanya per a perennitzar la difusió de les ràdios i televisions catalanes en territori francès”. El ministre Alain Juppé, a través de François Calvet, desitja que “un acord sigui conclòs ràpidament per a que la seva entrada en vigor permeti a les poblacions dels dos costats de la frontera de continuar a beneficiar dels programes d'aquestes cadenes de televisió i ràdio”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.