Comunicació

L'AVL editarà un llibre d'estil per als mitjans audiovisuals

L'obra serà presentada en la pròxima jornada sobre el valencià a l'àmbit audiovisual

Acorda amb RTVV que l'ens autonòmic difonga la figura de Teodor Llorent, Escriptor de l'Any 2011

La presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ascensión Figueres, ha anunciat l'edició del Llibre d'estil per als mitjans audiovisuals en valencià, que servirà d'orientació a tots els mitjans de comunicació valencians (televisió, ràdio, productores i empreses de doblatge). L'obra serà presentada en la pròxima edició de la Jornada sobre la Presència del Valencià en l'Àmbit Audiovisual, que, per tercer any, organitza la institució normativa i en la qual participarà RTVV.

Figueres ha fet l'anunci després de firmar amb el director de l'ens autonòmic, José López Jaraba, un nou conveni de col·laboració per a la difusió del valencià. L'acord abraça la difusió de la figura de l'Escriptor de l'Any que promou la institució normativa i altres actuacions d'interés comú dirigides a la promoció del valencià en els mitjans i plataformes de l'entitat pública.

La novetat del nou conveni és crear, dins del web de RTVV, un espai dedicat a l'Escriptor de l'Any, que en el 2011 girarà al voltant de Teodor Llorente, a més d'estar disponible en línia el documental que realitzarà Televisió Valenciana sobre aquest personatge de la Renaixença valenciana, i que coincidirà amb la data commemorativa del Dia de les Lletres Valencianes.

L'AVL facilitarà a RTVV la col·laboració acadèmica necessària sobre l'Escriptor de l'Any, es compromet a reproduir el documental per a difondre'l entre els centres educatius del País Valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.