Comunicació

L'oci digital s'estrena al 33

La televisió catalana llança avui la versió televisiva del programa radiofònic ‘Generació digital'

L'esperit de compartir sinergies entre TV3 i Catalunya Ràdio fa avui un gran pas amb l'estrena al 33 de Generació digital (22.20h), la versió televisiva del programa del mateix nom que emet Catalunya Ràdio des del 2003 sobre la cultura i l'oci digital.

És el primer cop que es crea un programa televisiu que compartirà títol, equip, sintonies, web i contingut amb un programa de ràdio. “Quan vam plantejar-nos fer al 33 un espai de noves tecnologies, vam adonar-nos que el format i la gent ja estaven preparats”, va explicar dilluns passat, en la presentació de l'espai, Lluís Cuevas, cap de programes culturals i especials de TVC.

El cap de programes de TVC, Jordi Serra, va destacar que amb Generació digital la televisió catalana reprèn al 33 “una línia de divulgació tecnològica i digital que fa uns anys” que no hi havia i també va deixar clar que el fet de poder-ho fer “amb l'equip i la marca del programa de Catalunya Ràdio” ha estat determinant per tirar endavant el projecte.

En la presentació, feta a Catalunya Ràdio, també es va destacar que es tracta d'un projecte multiplataforma, que comprèn, a més de televisió i ràdio, xarxes socials, telèfons mòbils i altres dispositius.

Equip i continguts

El Generació digital televisiu, coproduït per TVC i Createl, tindrà el mateix equip que l'espai de ràdio, amb Jordi Sellas i Albert Murillo de directors, i el mateix Sellas i Gina Tost de presentadors. Hi haurà també els Game Masters: Francesc Blasco, STAR, Eloi Prieto, Gustavo Benéitez i Raquel Díaz.

A través de diferents seccions, Generació digital informarà cada setmana de novetats de videojocs, aplicacions de mòbils o tauletes i noves tecnologies en general, s'acostarà a empreses tecnològiques catalanes que comencen i que tenen bona projecció internacional i explicarà tot tipus de curiositats relacionades amb el món de la cultura digital. També hi haurà cada dimecres un convidat que mostrarà el seu vessant digital. El primer serà Òscar Dalmau.

Generació digital és sobretot un programa que parla d'entreteniment i de cultura, perquè ara la cultura arriba a la gent a través de canals digitals”, va explicar Jordi Sellas, que va destacar que des del 2003 la indústria de l'entreteniment digital té un volum de negoci superior al de la indústria del cinema i de la música junts: ”Si un país vol ser fort en indústries culturals, ha de ser fort en indústries d'entreteniment digital. Nosaltres volem ser un activador d'aquesta cultura.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.