Comunicació

Que no es rovelli l'anglès

La revista Catalonia Today i la cooperativa Abacus posen en marxa el primer Club de Cultura en anglès de Catalunya per millorar el nivell de l'idioma

L'activitat principal són els grups de lectura en anglès dirigits per professors nadius

La revista mensual Catalonia Today, que edita el grup Hermes, i la cooperativa Abacus endeguen una iniciativa pionera al país: el primer Club de Cultura en anglès de Catalunya. L'ECClub vol contribuir a millorar el nivell d'anglès dels catalans i oferir cultura en anglès als estrangers residents al país. Segons l'editor del Catalonia Today, Germà Capdevila, la importància de dominar l'anglès és vital pels catalans “per qüestions econòmiques, per feina, per obrir-se al món” i va recalcar el fet que l'Estat espanyol es troba en el número 24 d'un llistat de 27 estats europeus en el coneixement de l'anglès.

L'activitat principal del club seran els grups de lectura en anglès, conduïts per professorat nadiu i hi haurà dos nivells –un d'intermedi i un d'avançat–, que es crearan a una vintena de botigues Abacus de Catalunya i del País Valencià. Concretament a l'Abacus del carrer Balmes, a Barcelona; a Mataró, Badalona, Manresa, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Mollet del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Vic, Igualada, Girona, Figueres, Tarragona, Reus, Lleida i a la ciutat de València. Els socis de l'ECClub gaudiran de tot un seguit d'activitats i recursos culturals en anglès –gratuïts o amb descompte– com ara cinema, teatre, visites guiades, conferències, continguts en línia i tasts de vins i de productes de la terra.

El president d'honor del club serà l'escriptor anglès Tom Sharpe i els primers socis seran personalitats vinculades amb la cultura i la llengua anglesa com John Carlin, Matthew Tree, Terry Parris, Martin Kirby, Màrius Serra o Josep Vallverdú.

La quota anual per ser membre del club és de 69 euros/l'any, quantitat que significa menys de sis euros per mes. Els subscriptors d'El Punt i l'Avui i els socis d'Abacus Cooperativa tenen un descompte i poden ser socis de l'ECClub per 59 euros/l'any. Abacus es va fundar el 1968 i compta amb més de 750.000 socis. La revista Catalonia Today, que dóna informació sobre Catalunya i el món en anglès, distribueix 15.500 exemplars.

Presentació oficial el dimarts

El primer Club de Cultura en anglès de Catalunya es presentarà oficialment el pròxim dimarts 21 de juny a les sis de la tarda a la botiga Abacus del carrer Còrsega de Barcelona. L'acte comptarà amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau així com amb alguns dels socis d'honor. L'escriptor Tom Sharpe, que viu a Llafranc, farà una breu lectura que serà el tret de sortida de l'ECClub.

Més informació al web www.cataloniatoday.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.