Comunicació

El PP de Gandia tanca la televisió local

Partits i entitats lamenten la pèrdua del canal de televisió després de més de 20 anys de servei

Les xarxes socials es mobilitzen per convocar una manifestació de protesta

El govern municipal del PP ha decidit suspendre les emissions de Gandia Televisió “per raons econòmiques i legals”, una mesura que posa fi a més de 20 anys de presència de la cadena a la ciutat i la comarca de la Safor.

La Generalitat Valenciana va tractar de tancar l'emissora sota amenaça de multa durant el govern de l'anterior alcalde, José Manuel Orengo, davant la manca de llicència ni els permisos de la resta d'ajuntaments amb què havia de compartir freqüència.

La decisió ha provocat un allau de reaccions contràries. El representant del grup municipal socialista al consell d'administració de Gandia Televisió, Vicent Mascarell, ha lamentat la decisió del govern de Torró de tancar la cadena i paralitzar la seua emissió des de hui dilluns mateix. Segons el PSPV-PSOE, la mesura no té “fonaments jurídics ni econòmics que la justifiquen”.

A parer de Mascarell, Gandia Televisió “emet exercint el dret que té l'ajuntament a informar els ciutadans com a ens públic local i en valencià, i així ho recull la llei”.

A les crítiques dels socialistes s'han sumat les de l'Escola d'Estiu de la Safor, Escola Valenciana i fins i tot l'Institut d'estudis Alfons el Vell. Segons aquestes instàncies, el PP ha aprofitat les seues primeres setmanes en el govern municipal per a “tallar i ofegar serveis públics justificant-ho amb la crisi econòmica”.

I és que les primeres decisions del nou equip, com ara el canvi en el funcionament del Centre Esportiu de Roís de Corella o l'intent de privatitzar les escoletes amenacen d'acabar amb els serveis públics en favor d'iniciatives privades, segons l'oposició. Per això, des del grup socialista es pregunten “quin serà el proper servei públic que decidirà suprimir el govern de Torró”.

El tancament de la televisió suposa l'acomiadament de vint professionals del món de la informació.

Diversos grups socials de Gandia i els pobles de la rodalia han començat mobilitzar-se a través d'Internet, per tal d'organitzar una manifestació de protesta durant els propers dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.